У Львівській області у Кракові відбулось вручення сертифікатів об’єктам ЮНЕСКО

У Львівській області у Кракові відбулось вручення сертифікатів об’єктам ЮНЕСКО

06.12.13 17:26 0 945
Урочисте вручення міжнародних сертифікатів, що посвідчують внесення дерев’яних церков регіону Карпат до списку Світової спадщини ЮНЕСКО відбулось в Кракові (Республіка Польща).

Церемонія проходила в Королівському Вавельському замку за участю заступника міністра культури Республіки Польща Петра Жуковського та голови польського комітету з питань взаємодії з ЮНЕСКО професора Славоміра Ратайського.

Сертифікати вручили представникам восьми дерев’яних церков, що розміщенні на території сусідньої держави. Українським пам’яткам сакрального мистецтва, яких також вісім, документи вручатимуть 13 грудня у Львові в приміщенні Палацу Потоцьких. Про це повідомила присутня на церемонії заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів.

Вона, зокрема, висловила сподівання на продовження співпраці наших двох держав у питанні збереження історичних пам’яток: «Не зважаючи на результати співпраці, які ми маємо залишається ще багато роботи, бо на Львівщині безліч церков, які потребують реставрації, аби потрапити до списку спадщини ЮНЕСКО», – зазначила І. Романів.

Під час церемонії віце-міністр культури Польщі вручив відзнаки тим, хто найбільше долучився до внесення деревяних церков Карпатського регіону до цього списку. Бронзову медаль «За заслуги перед культурою» отримав серед інших і директор Державного історико-культурного заповідника «Жовква» Володимир Герич.

Нагадаємо, рішення про внесення групи історично цінних унікальних дерев’яних церков Карпатського регіону до списку Світової Спадщини ЮНЕСКО було ухвалено 21 червня цього року на 37-їй сесії Комітету Світової Спадщини ЮНЕСКО. До переліку храмів, що тепер перебувають під охороною увійшло 8 церков Малопольсько і Підкарпатського воєводств Республіки Польща та стільки ж на території Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей України.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Волинь: бережіть автомобіль!

КОМЕНТАРІ