У Львівській області семінар з питань розвитку органічного сільськогосподарського ринку

У Львівській області семінар з питань розвитку органічного сільськогосподарського ринку

06.12.13 16:35 0 923
5 грудня 2013 року в готелі «Львів» відбувся обласний семінар з питань розвитку органічного сільськогосподарського ринку. Організатором заходу виступив інститут органічного сільського господарства (FіBL, Швейцарія).

Метою заходу було розповісти про міжнародний досвід розвитку органічного сільськогосподарського ринку, роз’яснити особливості законодавства в цій сфері та познайомити виробників органічної продукції та представників влади.

Учасники семінару обговорили потенціал органічного сільського господарства, як важливої складової економічного розвитку області, міжнародний досвід розвитку органічного сільськогосподарського ринку, можливі ринки збуту продукції. Представники дослідного інституту сільського господарства FiBL ознайомили присутніх з технічним проектом розвитку органічного ринку в Україні.

Україна має чудовий потенціал, як з екологічної так і економічної точки зору, для збільшення площ під органічним сільським господарством. Швидке та стале зростання обсягів міжнародної торгівлі органічними продуктами, попит серед місцевого населення на здорові та безпечні харчові продукти, а також цінова надбавка за органічне виробництво, все це надає гарну можливість для України покращити економічний стан населення сільських територій шляхом розвитку органічного сектору.

Представники дослідного інституту сільського господарства (FiBL, Швейцірія) висловлюють сподівання, що після проведеного семінару кількість підприємств, які будуть виробляти органічну продукцію значно збільшиться.

З матеріалами можна ознайомитися в розділі каталог послуг, форми та зразки документів та в публікації Можливості державної підтримки для розвитку органічного сільського господарства.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Автобус №15 ...

КОМЕНТАРІ