Олег Сало: «Наше завдання зробити все для того, аби органи місцевого самоврядування ефективно виконували свої повноваження»

Олег Сало: «Наше завдання зробити все для того, аби органи місцевого самоврядування ефективно виконували свої повноваження»

06.12.13 09:33 0 797
5 грудня голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало в рамках робочого візиту в Радехівський район провів нараду із представниками органів місцевого самоврядування.

Зокрема, керівник області зустрівся із головою Радехівської РДА Мирославом Богірою та головою міста Радехів Ніною Загиней.

«Місцеві ради, особливо сільські, є найближче до людей. І реформа місцевого самоврядування потрібна саме для того, щоб надати місцевим громадам усі необхідні повноваження, аби потреби кожного громадянина були почуті та враховані. Це одне з ключових завдань, які перед нами ставить Президент України і наш обов’язок забезпечити ефективне виконання цих повноважень», – сказав Олег Сало.

За словами очільника Львівщини, в регіоні за останні роки суттєво зменшилась чисельність населення, однак значно зросла кількість сільських рад, що створює додаткове навантаження на місцевий та обласний бюджет.До того ж більшість місцевих рад є дотаційними і не можуть самостійно себе «утримувати». Тож реалізація цієї реформи буде ефективним вирішенням проблем у сфері місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Також під час зустрічі голова ОДА заслухав проблеми району, та міста Радехів зокрема. Як повідомила міський голова, у Радехові є проблеми із ремонтом доріг, казначейським обслуговуванням, розрахунках за харчування та використане тепло в дитячих садках міста. Також фінансування потребує й незавершене будівництво спортивного залу в школі №2. Окрім цього, в Радехові є невикористане збудоване житло (32 квартири), яке голова Радехівської РДА запропонував включити до обласної програми із закупівлі соціального житла.

«Проблеми малих міст, так як і великих сіл, здебільшого потребують втручання обласної влади. Ми зробимо детальну перевірку усіх проблем, які піднімались на зустрічі й в максимально короткі терміни найбільш термінові соціальні питання буде закрито», – запевнив очільник області.

На завершення голова ОДА привітав присутній з прийдешнім святом – Днем місцевого самоврядування, яке в Україні відзначають щороку 7 грудня.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Знайшли 18 осіб, зниклих ...
Наступна новина: Пенсії на Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ