Чернігівська область: ігнорування правил пожежної безпеки призводить до трагедій

Чернігівська область: ігнорування правил пожежної безпеки призводить до трагедій

06.12.13 20:04 0 724
Зі зниженням температури, на Чернігівщині зросла кількість пожеж по причині порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації приладів опалення. Особливого занепокоєння викликає стан пічного опалення в оселях людей похилого віку, інвалідів, багатодітних родин та осіб, що зловживають спиртними напоями. За статистикою, саме в їх помешканнях найчастіше виникають пожежі, адже утримання опалення в належному стані вимагає матеріальних затрат. З початку опалювального сезону в області по цій причині виникло більше 16 пожеж.

Так, у м. Прилуки в неексплуатуємій будівлі по вул. Шмідта сталася пожежа. Її причиною послужила відсутність необхідної протипожежної розділки між димарем опалювальної печі та перекриттям будинку. Вогнем пошкоджено покрівлю та перекриття.

З аналогічної причини загорілась літня кухня на одному з приватних подвір’їв у с. Риботин Коропського району. Нащастя в обох випадках ніхто з господарів не постраждав.

Управління ДСНС України у Чернігівській області звертається до населення з проханням дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки. Не користуйтеся печами, які мають тріщини. Забороняється застосовувати для їх розпалювання легкозаймисті та горючі рідини, а також використовувати дрова, довжина яких перевищує розміри топки, залишати печі без нагляду та доручати нагляд за ними малолітнім дітям.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: 11 шкіл Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ