Чернігів: "Чексілу" – 50

Чернігів: "Чексілу" – 50

06.12.13 21:29 0 798
У Чернігові відбулися урочистості з нагоди 50-річчя з дня запуску першої черги підприємства Камвольно-суконний комбінат "Чексіл". Ювілейну дату відзначили працівники правонаступника підприємства – ПрАТ "Камвольно-суконна компанія "Чексіл" та ветерани комбінату.

Почесний президент компанії Віктор Попов, який працює на підприємстві майже 50 років та пройшов шлях від робітника до його керівника, пригадав основні віхи розвитку текстильного виробництва у Чернігові. Чимало працівників "Чексілу" нагороджено вищими державними нагородами, а гордістю комбінату і всього міста стала Герой Соціалістичної праці ткачиха Клавдія Томилко. На підприємстві виросли цілі робітничі династії.

Чернігівський міський голова Олександр Соколов, вітаючи ювілярів, зазначив, що підприємство пройшло великий історичний шлях розвитку і свого часу належало до містоутворюючих виробництв, та й є одним з великих у місті. Всього в Україні подібних до "Чексілу" працювало 5 комбінатів, однак діючим залишився тільки чернігівський. "загалом розвиток Чернігова нерозривно пов'язаний із становленням камвольно-суконного комбінату", - підкреслив О. Соколов.

Міський голова вручив кращим працівникам підприємства почесні грамоти і подяки.

Довідка: ПрАТ "Камвольно-суконна компанія "Чексіл" створено у 2004 році та є правонаступником Чернігівського камвольно-суконного комбінату, введеного в дію у 1963 році.

Камвольно-суконна компанія "Чексіл" у 2004 році включена до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави. За останні роки парк виробничого обладнання оновлено на 70 %. Введено в експлуатацію близько 200 одиниць нового обладнання італійського та німецького виробництва.

Підприємство виробляє камвольні та суконні тканини для пошиття одягу різноманітного призначення, а також для військової та корпоративної уніформи. Продукція експортується до 25 країн світу. Асортимент продукції нараховує майже 2000 артикулів тканин 540 кольоровидомалюнків.

Компанія "Чексіл" створила у Чернігові перший в області індустріальний парк, що займає земельну ділянку площею 35га. На ній розміщені виробничі корпуси та допоміжні будівлі. Загальна площа виробничих приміщень – понад 140 тис. кв. м. На території парка є вільні земельні ділянки, на яких можна будувати нові виробничі об’єкти.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Едуард Леонов: ...

КОМЕНТАРІ