Держінвестпроектом України, Житомирським регіональним центром з інвестицій та розвитку, Житомирською обласною державною адміністрацією розроблено Інвестиційний паспорт області

Держінвестпроектом України, Житомирським регіональним центром з інвестицій та розвитку, Житомирською обласною державною адміністрацією розроблено Інвестиційний паспорт області

06.12.13 12:31 0 1006
Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України, Житомирський регіональний центр з інвестицій та розвитку спільно із Житомирською обласною державною адміністрацією розробили Інвестиційний паспорт області, який стане одним із головних інструментів залучення інвестицій, зокрема іноземних. На сьогоднішній день паспорт перекладається на англійську мову для іноземних інвесторів.

«Інвестиційний паспорт Житомирської області містить якісну, актуальну та вичерпну інформацію про конкурентні переваги, інвестиційні можливості регіону, а також спрямований на розкриття і реалізацію його інвестиційного потенціалу» – відзначає голова Держінвестпроекту України Владислав Каськів.

«Розроблений спільно із Держінвестпроектом України Інвестиційний паспорт дає можливість спільними зусиллями Житомирської обласної державної адміністрації і Житомирського регіонального центру з інвестицій та розвитку привернути увагу інвесторів саме до нашого краю, де є всі сприятливі передумови для започаткування та розвитку бізнесу» – Сергій Рижук - голова Житомирської обласної державної адміністрації.

Інвестиційний паспорт регіону містить інформацію про конкурентні переваги регіону, пріоритетні сфери, розвиток галузей і сфері діяльності, детальну інформацію про успішні історії інвестування, пропозиції для інвесторів Greenfield та Brownfield (земельні ділянки і промислову нерухомість).

Пріоритетними галузями для інвестування в регіон є такі: агропромислове виробництво, відновлення роботи льонозаводів і вирощування льону, будівництво об’єктів туристичної інфраструктури, виробництво обладнання для отримання альтернативної енергії, виготовлення електротехнічної продукції, створення ІТ бізнес-інкубатора, створення індустріального парку та будівництво об’єктів логістики.

В області також передбачена реалізація таких Національних проектів, як «Нове життя», «Відкритий світ», «Індустріальні парки», «Відроджене скотарство», «Чисте місто», «Енергія природи», «Вчасна допомога», що сприятиме подальшому соціально-економічному розвитку регіону.

У регіоні на стадії впровадження вже знаходяться три національні проекти: «Нове життя», «Відкритий світ» та «Індустріальні парки».

Найближчим часом Житомирським регіональним центром з інвестицій та розвитку завершиться робота по підготовці аналітичного матеріалу про наявні можливості переробки твердих побутових відходів, які формуються у містах Бердичеві, Новограді-Волинському, Малині, Коростені, Житомирі. Відповідні матеріали для проведення детального економічного аналізу вже надані органами місцевого самоврядування.

Що стосується загального обсягу іноземних інвестицій, що надійшли в область, то цей показник за період інвестування становить 363,8 млн. доларів США.

Серед країн лідерів, які інвестували в регіон є Нідерланди, Кіпр, Швейцарія, Російська Федерація, Італія, Чехія, Польща та інші. Загалом інвестиції в область надійшли з 49 країн світу.

За даними щорічного дослідження у рейтингу інвестиційної привабливості область займає 18 місце з 27 регіонів.

«Житомирський регіональний центр з інвестицій та розвитку має на меті допомагати обласній і місцевій владі у районах та містах виходити на новий рівень впровадження інвестиційних процесів. Інвестиційний атлас, Інвестиційний паспорт, база даних актуальних інвестиційних проектів підприємств – це перші, але доволі серйозні фахові кроки, які вже вдалося зробити у 2013 році. Наразі супроводжуємо декілька відомих світових компаній, які виявили бажання створити свій бізнес в нашій області. Це дуже трудомістка робота. Всю детальну інформацію можете відслідковувати на сайті регіонального центру з інвестицій та розвитку. Ми ставимо за мету – залучити в Житомирську область нові іноземні інвестиційні компанії, а інвесторам, які вже працюють і зацікавлені в відкритій співпраці, що базується на довірі, ми допомагаємо у вирішенні проблемних питань. Зважаючи на те, що будь-який бізнес вимагає формування злагоджених відносин з різними органами, ми працюємо заради розвитку, а відтак ці складнощі будемо допомагати долати усім інвесторам» – директор Житомирського РЦІР Мирослав Кілар.

Довідково:

На регіональному рівні підготовку Інвестиційного паспорту області здійснював Житомирський регіональний центр з інвестицій та розвитку – структурний підрозділ Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

Регіональний центр з інвестицій та розвитку всебічно співпрацює з підприємствами, інвесторами, Житомирською обласною державною адміністрацією, районними державними адміністраціями і міськвиконкомами.

Житомирський регіональний центр з інвестицій та розвитку надає послуги за принципом «єдиного інвестиційного вікна», а також координує впровадження Національних проектів на території області.

Загальна інформація про діяльність Житомирського РЦІР знаходиться на сайті – www.zhytomyr-invest.org.ua

Кілар Мирослав Олександрович – директор Житомирського РЦІР;

Сівко Віталій Вікторович – заступник директора Житомирського РЦІР.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У навчально-виховних ...
Наступна новина: Депутат Волиньради заявляє, ...

КОМЕНТАРІ