Українські рятувальники обмінялися досвідом у питаннях культури безпеки

Українські рятувальники обмінялися досвідом у питаннях культури безпеки

06.12.13 10:55 0 807
Українська делегація на чолі із заступником Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Анатолієм Бойком взяла участь у міжнародних заходах в рамках програм ООН та ГУАМ на тему «Формування культури CBRN безпеки». Заходи, організовані за підтримки Українського науково-технологічного центру та Офісу ООН з питань роззброєння, відбулися у місті Баку у Національній академії наук Азербайджанської Республіки 26-27 листопада.

Метою заходів був обмін досвідом, розгляд та оцінка сучасних ризиків і викликів CBRN безпеки в регіоні держав-учасниць ГУАМ, розроблення комплексних підходів та підвищення розвитку культури CBRN безпеки. Під час круглого столу Анатолій Бойко виступив з презентацією на тему «Державна служба України з надзвичайних ситуацій України: основні завдання, структура та ключові напрями діяльності».

Упродовж заходів було розглянуто питання щодо реалізації планів спільних заходів і подальшого співробітництва між державами-учасницями ГУАМ в рамках Угоди між урядами держав-учасниць ГУАМ про співробітництво в галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків та двосторонніх угод у сфері цивільного захисту.

Крім того, відбулася робоча зустріч заступника Голови ДСНС України із заступником Міністра МНС Азербайджанської Республіки Фаігом Таджи-заде, за результатами якої було парафовано План спільних заходів на 2014-2016 роки ДСНС України та МНС Азербайджанської Республіки про співробітництво в галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків. Після підписання Міністром МНС Азербайджанської Республіки документ буде передано для підписання Головою ДСНС України.

Також відбулися робочі зустрічі заступника Голови ДСНС України з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Азербайджанській Республіці Олександром Міщенком, заступником Міністра освіти і науки Грузії Тамазом Марсагішвілі, віце-директором Національного агентства з регулювання ядерної та радіологічної діяльності Республіки Молдова Іонелом Баланом та іншими учасниками.

Державна служба України з

надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більше 230 одиниць ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ