Рівненщина: я це можу!

Рівненщина: я це можу!

06.12.13 15:46 0 952
У кожного з нас своє життя, свої плани, сподівання, надії. Якщо щось із запланованого не вдається реалізувати – ми роздратовуємось, починаємо скаржитись на нелегку долю. Та рідко хто з нас замислюється над тим, як живеться людям, які позбавлені найціннішого – здоров’я, адже їм набагато важче та складніше реалізувати себе і у життєвому, і у професійному плані. Особливо це стосується тих, хто чи не з народження веде щоденну боротьбу із своїм недугом. Для них значущим і важливим здається те, що для нас є буденним і звичним. Тому увага та підтримка для цих людей є надзвичайно важливою.

Днями у Млинові в приміщенні фізкультурно-спортивного клубу для інвалідів «Надія» відбувся спортивно-розважальний та інтерактивний захід під гаслом «Я це можу!». Постійними відвідувачами клубу є діти 7-18 років з особливими потребами. Вони приходять туди, щоб пограти у шахи, теніс та інші ігри, поспілкуватися між собою, відчути згуртованість та дружбу.

У цей день до дітей завітали члени спортивного клубу «Старт», щоб провести змагання з шахів, і представники відділення Млинівської районної юнацької спортивної школи з демонстрацією вправ з важної атлетики.

Спілкувалася у «Надії» з дітьми й начальник відділу активної підтримки безробітних районного центру зайнятості Олена Саківець, не залишивши без уваги жодного члена клубу. Для малюків О.Саківець провела розважальний захід «Світ професій», під час якого дітлахи дізналися про історію виникнення професій, брали участь у грі «Чарівний мішечок» для розвитку відчуттів і сприйняття, а також розгадували загадки про професії. Старшим школярам надавалися індивідуальні консультації з метою визначення їхніх планів та намірів, інформування про професії, навчальні заклади, вимоги професії до особистості, перспективи навчання та працевлаштування.

Добрі слова, розуміння та підтримка - це так небагато, і кожен з нас може подарувати їх тим, хто найбільше цього потребує, – людям з особливими потребами.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ