Леонід Бицюра: "Кияни готові на все, лиш би ми відстояли повалення режиму!"

Леонід Бицюра: "Кияни готові на все, лиш би ми відстояли повалення режиму!"

06.12.13 10:03 0 895
Багато активістів їдуть до Києва не тільки підтримати курс на евроінтеграцію, а й насамперед відстояти свої права та відновити справедливість. Людей обурив силовий розгін Евромайдану та жорстоке побиття мирних громадян. Про це 5 грудня 2013 року заявив заступник міського голови свободівець Леонід Бицюра, який повернувся з київського Евромайдану. Про події в Києві та політичну ситуацію в країні загалом він розповів у прямому етері на "Ух-радіо".

За словами Леоніда Олексійовича, обов'язок кожного свідомого мешканця Тернопільщини – хоча б на день долучитися до столичного Евромайдану.

"Ми відправляємо кожного дня з Тернополя до Києва 300-400 активістів, але все одно це мало. Всі, хто мають можливість, повинні їхати до столиці й долучатися до всеукраїнської акції протесту. Там одночасно відбуваються пікети різних державних установ і це дещо ускладнює координацію дій. Активісти блокують Кабінет Міністрів, Адміністрацію Президента, величезна кількість людей перебуває на Майдані Незалежності. Там кожен громадянин – на вагу золота. Наше головне завдання – захистити Майдан від зазіхань влади, відбити ті можливі атаки, які можуть бути в захопленій Київській міській державній адміністрації, в інших корпусах, де перебувають наші люди. Важливо також не допустити провокацій проти опозиції", – зазначив Леонід Бицюра.

Також свободівець під час етеру наголосив, що на Евромайдані активні не тільки жителі західних областей.

"У Києві є представники всіх регіонів України. Інша річ – це кількість активістів з кожної області. Так, беззаперечний лідер за кількістю людей – Західна Україна. Є багато представників Львівської, Франківської, Тернопільської областей. Було приємно бачити під час пікету Верховної Ради таблички з написами районів Тернопільщини", – зазначив свободівець.

Спочатку, як повідомив заступник міського голови, у народу було бажання просто розтрощити ту прокляту "йолку" і покарати на місці тих, хто незаконно побив громадян. Але всі дії повинні бути в рамках закону.

"На даний час у столиці немає стихійного зібрання людей, все добре організовано. Є приміщення для відпочинку й пункти обігріву, у місцях великого скупчення людей надають медичну допомогу. Кияни приносять просто "гори" медикаментів. Небайдужі допомагають, чим можуть: привозять питну воду, одяг, харчі тощо. Кияни настільки обурені діями "данєцкіх", що вони готові на все, тільки щоб люди залишалися в Києві, на майдані, блокували Адміністрацію, Кабмін і тим самим вимагали відставки чинного уряду", – підсумував Леонід Бицюра.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернівці: Підопічні центру ...

КОМЕНТАРІ