Тернополянка Світлана Гуцуляк : "Наша сім'я щиро вдячна міліціонерам за допомогу. Вони не покинули нас у скрутну хвилину"

Тернополянка Світлана Гуцуляк : "Наша сім'я щиро вдячна міліціонерам за допомогу. Вони не покинули нас у скрутну хвилину"

06.12.13 11:12 0 2323
Тернополянка Світлана Гуцуляк лише на мить відпустила руку 8-річного сина, але цього вистачило, аби хлопчик зник у невідомому напрямку. Наступні декілька годин дитину розшукували рідні та міліціонери. На щастя, ця історія мала щасливий фінал.

Того дня ми з синами ходили до лялькового театру, – згадує пані Світлана, - вистава хлопчикам не дуже сподобалася, тож ми вийшли із глядацького залу ще до її завершення. Поки одягала молодшого, старший – Сашко, вибіг на вулицю. З тієї миті час для мене наче зупинився.

Рідні спочатку шукали дитину самотужки: зателефонували знайомим, родичам, обійшли дитячі майданчики, улюблені місця хлопчика. На жаль, безрезультатно. А час минав - надворі сутеніло. За таких обставин у батьків не було іншого виходу, як звернутися за допомогою до міліціонерів, адже життя та здоров’я хлопчика було під загрозою.

«У нас особлива дитина», - сказала тоді розшуківцям розгублена жінка. Виявилося, що у Сашка – аутизм.

Зваживши на інформацію, яку отримали від батьків Сашка, міліціонери розпочали його активний пошук. Найбільша небезпека була в тому, що у дитини відсутнє будь-яке почуття страху, яке, як відомо, є захисною реакцією і допомагає уникнути багатьох небезпек. Що могло трапитися із дитиною страшно й уявити.

Опис хлопчика та його фотокартка були в усіх правоохоронців, що несли тоді службу з патрулювання міста. Інформацію про зниклого транслювали телебачення та радіо. Родичам ж міліціонери порадили йти додому, на випадок, якщо дитина повернеться. На це сподівалися, але мало хто вірив.

Хлопчик до цього ніколи не був у місті один, а того дня подолав чималий шлях з центру Тернополя до вулиці Володимира Великого і прийшов під двері квартири своїх бабусі й дідуся. Сталося це через шість годин після зникнення.

- Чому Сашко попрямував саме до батьків чоловіка, а не додому, ми можемо лише здогадуватися, - розповідає мама Світлана Ярославівна, поки хлопчик грається поруч. - Добре, що все так обійшлося і наш син знову в безпеці. Наша сім’я щиро вдячна міліціонерам за допомогу. Вони не покинули нас у скрутну хвилину, оперативно відреагували на нашу заяву та розпочали масштабні пошуки.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ліквідовано ...

КОМЕНТАРІ