Нацбанк, і комерційні банки виробили ефективні механізми протидії спекулятивно-ажіотажним впливам на банківську систему - експерт

Нацбанк, і комерційні банки виробили ефективні механізми протидії спекулятивно-ажіотажним впливам на банківську систему - експерт

06.12.13 18:00 0 725
Відомий економічний експерт Ярослав Жаліло переконаний, що банківська система України убезпечена від спекулятивно-ажіотажних впливів та надійно контролюється Національним банком України. В ефірі каналу БТБ він зазначив, що Нацбанк має досвід контролю над такими ситуаціями та напрацював широкий спектр заходів для підтримання стабільності.

«І Нацбанк, і комерцбанки мають досвід роботи у високому рівні політичної напруженості – ми пам’ятаємо кінець 2004-початок 2005 року – тоді було вироблено ефективні механізми протидії спекулятивно-ажіотажним впливам на банківську систему. Тому, я думаю, що зараз цей досвід буде використано», - переконаний він.

«Виходячи із заяви і голови, і заступника голови Національного банку, можна говорити про те, що Національний банк вживатиме всіх зусиль, щоб використати весь спектр інструментів, який у нього присутній зараз, для запобігання спекулятивним атакам на курс і запобігання ризикам для вкладників комерційних банків», - зазначив він і додав, якщо будуть вичерпані й ці засоби, то будуть додаткові обмеження, які працюватимуть на стабільність, оскільки йдеться про дуже важливий спільний інтерес і банківської системи, і бізнесу, і всього населення України.

При цьому він додав, що НБУ не одинокий у своїх зусиллях - банки об’єктивно зацікавлені в збереженні стабільності, тому вони будуть працювати разом і з Урядом, і з НБУ на стабільність. Для банків кровно важливо не допустити зриву не тільки системи, а й окремого банку, тому вони всі будуть підтримувати один одного, - вважає експерт.

Він наголосив, що в будь-якому разі погіршення економічної ситуації, політична дестабілізація віддаляє Україну від видимих перспектив євроінтеграції.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція намагається ...
Наступна новина: Якість медичних послуг ...

КОМЕНТАРІ