Міліціянти по-звірячому затримали свободівця та двох активістів «Дорожнього контролю»

Міліціянти по-звірячому затримали свободівця та двох активістів «Дорожнього контролю»

06.12.13 18:00 0 829
5 грудня 2013 року в другій половині дня у Києві на автозаправці невідомі із застосуванням грубої фізичної сили затримали Олександра Куліковського – помічника народного депутата України Олега Осуховського та двох активістів «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзю та Сергія Хаджинова. Усіх трьох було доправлено в столичний відділ УБОЗ. Після втручання народних депутатів від опозиційних сил Олександра Куліковського та Сергія Хаджинова відпустили, а Андрія Дзиндзю відправили до ізолятора тимчасового тримання – йому інкримінують викрадення транспортного засобу.

Олександр Куліковський розповів про вчорашні події, зокрема про те, як по-звірячому поводилися міліціянти під час затримання. За його словами, близько 14:00 він разом з Адрієм Дзиндзею та Сергієм Хаджиновим заїхали на заправку, де, власне, і відбулося затримання.

«Вийшовши з магазину, розташованого на заправці, ми помітили на відстані близько 10 метрів від нас трьох кремезних чоловіків у цивільному. Вони підійшли до нашого автомобіля ззаду і почали щось обговорювати. У цей час з иншого боку під’їхав мікроавтобус і заблокував наш автомобіль спереду. Одразу ж ці троє кинулися на нас і збили з ніг Андрія Дзиндзю та почали його лупцювати. Також з обох сторін заправки вибігли ще по двоє людей. Я намагався втекти, але коли пробігав повз мікроавтобус, із нього вискочили двоє, збили мене з ніг та затягли всередину буса. Туди також кинули Сергія та Андрія. Усіх нас поставили на коліна та натягли на голови якісь пакети. Все це супроводжувалося побиттям – професійним побиттям! Мені наказали притиснути голову до підлоги, але, вочевидь, їм було цього замало і хтось вдарив мене ногою в голову та притиснув черевиком ще сильніше до підлоги. Так нас возили містом близько пів години і постійно лупцювали. За кожне сказане нами слово слідували удари ногами в голову», – розповів Олександр Куліковський. Після прибуття у відділ УБОЗ усіх трьох розвели по різних кабінетах.

«Мене відвели до слідчого, який представлявся так, що не було зрозуміло ні його ім’я, ні прізвище. Примітно, що за час допиту до кабінету постійно заходили люди, близько 20 осіб, і кожен із них постійно запитував мої дані. Я вимагав від слідчого повідомити про моє затримання народного депутата Олега Осуховського, оскільки я є його помічником і офіційного повідомлення про затримання помічника депутата вимагає закон. Проте отримав цинічну відповідь, мовляв, мене не затримували і я тут перебуваю «просто як свідок» у зв’язку з якимись подіями 24 листопада та 1 листопада на Банковій, хоче першого числа мене там навіть не було. Затим мене сфотографували та відпустили, не надавши жодних пояснень, чому було необхідно проводити таке звіряче затримання», – заявив Олександр Куліковський.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Якість медичних послуг ...
Наступна новина: Мешканці Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ