Роман Безсмертний: Очолити переговори між владою і опозицією могла би президент Литви

Роман Безсмертний: Очолити переговори між владою і опозицією могла би президент Литви

06.12.13 18:03 0 700
Коли в країні є правовий колапс, то, як у фільмі «Пірати Карибського моря», всі шаблюки мають бути скинуті на підлогу, і повинні розпочатися переговори. Таку думку в інтерв’ю «Главкому» висловив представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Роман Безсмертний. Заради такого сценарію, за його словами, політики повинні пожертвувати собою заради інтересів народу.

«Політики повинні сісти за стіл переговорів і принести себе в жертву так, як приніс себе в жертву Валенза. Інакше буде результат 2004 року – нібито перемогли, а насправді всі програли, - вважає Роман Безсмертний. - Очевидно, що діалог між владою і опозицією неможливий без людей, які представляють Майдан. Їм потрібно зрозуміти, що вони також впливають на ситуацію. Тому Майдану, в свою чергу, треба виділити зі свого складу людей, які достойні його представляти, і ввести їх у систему діалогу», - додав він.

На думку представника «Третьої Української Республіки», очолити переговори між владою і опозицією могла би президент Литви Даля Грібаускайте – як президент країни, головуючої в Європейському Союзі. «Можу вам достеменно сказати, що про це з нею велась розмова на другий день після побиття учасників Євромайдану. Цю функцію із задоволенням виконали б і Кваснєвський, і Кокс. Я взагалі можу сказати, що нинішнє протистояння має універсальний ключ: використавши ініціативу української церкви, яка сьогодні здатна закликати націю до діалогу, посередництво Європи, можна зробити дуже серйозний крок України у світ. Тому що це демонстрація України як зрілого суспільства і більш-менш сформованої держави», - заявив Роман Безсмертний.

Водночас він підкреслив: для того, щоб перемогти, Майдану треба зробити крок назад. «Необхідно повернутися у Майдан, припинити всі ходіння. Наступне – припинити висувати абсолютно нереальні вимоги. Адже складається враження, що сьогодні не тільки суспільство, а й лідери опозиції вважають, що ми живемо в рамках Конституції 2004 року. Усі ці розмови про відставку Уряду чи прем’єр-міністра… Як можна говорити з Верховною Радою про прем’єр-міністра, коли його доля в руках Президента? Тобто, ситуація патова в правовому відношенні, тому що люди звинувачують того, до кого їм треба апелювати як до арбітра нації. Це глухий кут», - підкреслив представник «Третьої Української Республіки».

Роман Безсмертний переконаний, що Україна має повернутися до Конституції зразка 2004-го року. Тоді це дозволить вирішити конфлікт.
http://www.3republic.org.ua/ua/news/12011#
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Виїзні прес -тури: як ...
Наступна новина: Рейтингові агентства ...

КОМЕНТАРІ