Рейтингові агентства Standard&Poor's, Moody's і Fitch необ'єктивні у своїх оцінках - міжнародний експерт

Рейтингові агентства Standard&Poor's, Moody's і Fitch необ'єктивні у своїх оцінках - міжнародний експерт

06.12.13 18:04 0 738
Кредитно-рейтингові агентства Standard&Poor's, Moody's і Fitch необ'єктивні у своїх оцінках. Таку думку в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ висловив Манфред Гертнер, професор Інституту економіки університету Санкт-Галлена (Швейцарія). Він також зазначив: допущені неточності можуть негативно вплинути на економічну ситуацію в ЄС.

«Наша команда та наш інститут досліджує рейтинги деяких європейських країн. І ми не знайшли вагомих причин для зниження рейтингів Ірландії, Португалії, Іспанії та навіть Греції протягом останніх кризових років. У випадку Ірландії, наприклад, ми дійшли висновку, що рецесія в цій країні була оцінена як глибока, і це спричинило велику шкоду її бюджетному сектору. Вони могли б знизити її рейтинг на 2 і двадцять п'ять сотих пункти, замість того Moody's знизило її рейтинг на 11 із половиною відсоткових пунктів більше, ніж мало бути», - зазначив експерт.

«Також виникає питання, чи не зниження рейтингів викликало те, що ми зараз називаємо кризою суверенного боргу Євросоюзу. І може бути, що ті рейтинги, які вони публікують просто зараз, спричинять поширення кризи на східноєвропейські країни», - додав він.

Нагадуємо, нещодавно Європейська агенція з цінних паперів та ринків заявила, що низка організацій припускається серйозних порушень під час укладання рейтингів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ