У вечорі інструментальних концертів звучатиме європейська музика

У вечорі інструментальних концертів звучатиме європейська музика

06.12.13 18:04 0 823
9 грудня», о 19:00 год. у Львівській філармонії відбудеться вечір інструментальних концертів Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» з учнями Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької. Твори Йозефа Гайдна, Шарля Беріо, Вольфганга Амадея Моцарта, Луїджі Боккеріні, Оксани Герасименко виконають учні 6-8-9-11 класів школи: Ірина Кузьмич, Остап Шпік, Тома Бервецький, Марія Савельєва, Марта Сторонянська.

Камерний оркестр «Віртуози Львова» упродовж багатьох років працює з талановитими дітьми Спеціалізованої музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької. Загальновідомим проектом оркестру є міжнародний проект «Таланти третього тисячоліття», у якому брали участь талановиті діти не тільки з України, а й з інших країн. Це особливо відповідально, адже підростаюче покоління ще не має досвіду концертних виступів з оркестром на сцені, де виступало багато видатних виконавців світового рівня.

Як зазначив засновник та головний диригент оркестру народний артист України Сергій Бурко: «Виступи у Львівській філармонії молодих талантів з професійним оркестром є унікальними в історії філармонії України, адже не всі філармонії мають таку практику. Це є велика справа для формування молодих музикантів та їхнього досвіду. І особливо приємно, що діти, які виступатимуть цього вечора різних вікових категорій та є виконавцями на різних інструментах. Всі вони пройшли спеціальний відбір та прослуховування, і лише кращі мають честь виступити з оркестром. Особливо цікавим у вечорі інструментальних концертів є те, що, окрім традиційних європейських концертів, буде представлено прем’єру твору Оксани Герасименко для національного інструменту бандури. Відрадно, що музична школа-інтернат імені Соломії Крушельницької, яка виховала світових знаменитостей, таких як Юрій Башмет, Олег Криса, Любов Чайковська, Олександр Слободяник, продовжує ці традиції».

Ольга Максим’як, відділ реклами та маркетингу Львівської філармонії
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рейтингові агентства ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ