Олег Тягнибок: «Режим продовжує репресії і не розуміє реальної ситуації в суспільстві»

Олег Тягнибок: «Режим продовжує репресії і не розуміє реальної ситуації в суспільстві»

06.12.13 18:08 0 767
Після жорстокого побиття студентів у ніч на 30 листопада кілька сотень тисяч людей вийшли на вулиці на знак протесту проти свавілля влади і звірства так званих «правоохоронних органів», зокрема «Беркута». Основні вимоги мирних протестувальників: уряд – у відставку, кримінальні справи – проти представників «Беркута» і повне перезавантаження влади шляхом виборів президента і парламенту. Однак вибори мають відбуватися за иншими правилами, на новій законодавчій основі. До речі, дуже серйозним показником будуть повторні вибори у п’яти округах 15 грудня цього року. В той же час, репресії проти мирних протестувальників продовжуються. Учора ввечері свободівця та двох представників «Дорожнього контролю» було брутально й цинічно затримано». Про це 6 грудня 2013 року заявив Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час брифінгу у Верховній Раді.

Лідер націоналістів зазначив, що сьогодні в Україні реально відчутна політична криза. «Це не є протистояння в парламенті, як дехто каже. Це не є протистояння між опозицією і теперішньою більшістю. Сьогодні це є протистояння між українським народом і владою, яка абсолютно не здатна контролювати економічну та соціяльно-політичну ситуацію в державі. Люди вийшли на вулиці через те, що протягом тривалого часу режим усіх переконував, що вони готуються до підписання Угоди про асоціяцію у Вільнюсі. Люди це сприймали, бо прагнули повернутися до европейської родини. Однак за тиждень до Вільнюса усе змінилося. Це обурило народ, який вийшов на вулиці з вимогами до Президента підписати Угоду про асоціяцію у Вільнюсі і відправити у відставку уряд Азарова, що припинив процес підготовки евроінтеграційних документів», – наголосив Олег Тягнибок.

Як підкреслив свободівець, після жорстокого побиття студентів у ніч на 30 листопада вже в сотні разів більше людей вийшли на майдани, обурені свавіллям влади і звірством правоохоронних органів, зокрема «Беркута». «Уряд – у відставку!» вимагали протестувальники не тільки через непідписання Угоди про асоціяцію, але й після кривавих подій на Майдані. Тоді вже виникла инша вимогла – відкриття кримінальних справ проти представників «Беркута» і загальне перезавантаження влади. Однак вибори мають відбуватися за иншими правилами, на новій законодавчій основі. До речі, дуже серйозним показником будуть повторні вибори у п’яти округах 15 грудня цього року.

У той же час, фальсифікації і маніпуляції продовжуються. Нам відомо, що головні лікарі, які працюють, зокрема, в Шевченківському районі Києва, за вказівкою влади сьогодні формують списки виборців і в цих списках у десятки разів перевищують реальну кількість хворих, які перебувають у лікарні. Влада дала чітку вказівку директорам шкіл, працівникам инших б’юджетних установ, що з кожної школи мають призначити п’ять осіб, яких потрібно госпіталізувати в лікарню Шевченківського району, щоб вони проголосували за кандидата від влади. Ми попереджаємо, що за подібні дії ви будете відповідати!

Репресії проти мирних протестувальників продовжуються. Нагадаю, Учора ввечері свободівця та двох представників «Дорожнього контролю» було брутально й цинічно затримано. На очах людей побили трьох осіб, натягнули їм мішки на голови і завезли в УБОЗ, зокрема керівника «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзу. Не допускали ні народних депутатів від опозиції, ні адвокатів. Пізніше, коли за ініціятиви депутатів-свободівців приїхали представники дипломатичного корпусу, двох затриманих було відпущено. До речі, один із них є помічником народного депутата від ВО «Свобода». Таке враження, що в нас 37-й рік на дворі – те, що роблять правоохоронці по відношенню до опозиційних депутатів, не піддається жодній критиці: нецензурно лаються, хапають посвідчення і нахабно заявляють, що «будуть перевіряти, чи він дійсно є народний депутат»! Посвідчення народного депутата від опозиції нині немає ніякої цінности і не гарантує дотримання законних прав. Нікого з правоохоронців не заарештовано дотепер, натомість тринадцять активістів Евромайдану нині отримали по 2 місяці СІЗО.

Наші політичні вимоги чіткі і зрозумілі, як і наш план дій. Влада має зрозуміти, що з народом не можна поводитися цинічно, вони зобов’язані дослухатися до волі громадян. Доки влада не покарає злочинців у погонах, зокрема працівників «Беркута», ми не будемо йти на жодні переговори!», – підсумував Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 7-8 грудня у Львові ...
Наступна новина: Ірина Фаріон: «Ми всі ...

КОМЕНТАРІ