Відзначено кращих спортсменів обласного центру «Інваспорт» за підсумками спортивного 2013 року

Відзначено кращих спортсменів обласного центру «Інваспорт» за підсумками спортивного 2013 року

06.12.13 18:22 0 931
6 грудня 2013 року за активної підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації, Львівського обласного центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» в залі кафе «Верховина» Національного лісотехнічного університету урочисто відзначено кращих спортсменів, тренерів та організаторів фізкультурно-спортивного руху серед неповносправних осіб Львівщини за підсумками спортивного сезону 2013 року.
Захід відбувся в рамках на відзначення Міжнародного дня інвалідів та 20-ї річниці створення Львівського обласного центру «Інваспорт» (директор – Вадим Магрілов).
З вітальним словом до учасників святкового дійства й, передовсім, до спортсменів, звернулися: заступник голови – керівник апарату Львівської облдержадміністрації Андрій Мдзяновський, голова профільної комісії Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, начальник департаменту Львівської міської ради Володимир Шнайдер та ін.
Загалом 2013 рік видався успішним для представників «Інваспорту» Львівщини. 49 спортсменів області є членами і кандидатами в збірну команду України; 8 тренерів залучені до роботи із збірними командами України, 2 спортсмена удостоєно звання «Майстра спорту України міжнародного класу». Гучними перемогами на офіційних міжнародних змаганнях світового масштабу упродовж 2013 року відзначилися – легкоатлети Роман Павлик та Соломія Куприч, фехтувальники Антон Дацко, Андрій Демчук, Наталія Морквич; плавці подружжя Антон та Марина Стабровські, пауерліфтер Уляна Ціздин, лижники Роман Солтис, Оксана Угрин та ін.
У 2013 році 23 кращих неповносправних спортсменів Львівщини отримують стипендії голови облдержадміністрації.
Велику групу спортсменів та тренерів «Інваспорту» на цьому урочистому вечорі відзначено цінними подарунками та Почесними грамотами Львівської облдержадміністрації та Львівської обласної ради. А в подарунок від Львівської міської ради номінанти свята отримали пам’ятні монети.
Для усіх учасників цього непересічного спортивного дійства було запропоновано й цікаві музичні вітання.

Довідково.
Систематичними заняттями спортом в області охоплено понад 1 000 неповносправних осіб, більшість з яких концентрується в системі дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів «Галичина», низки спортивних клубів на місцях та федераціях. Важливу координуючу роль відіграє обласний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт», який діє в області вже 20 років.
Серед найбільш популярних, а відтак і результативних на всеукраїнській та міжнародній арені є такі види спорту неповносправних як: легка атлетика, стрільба з лука, фехтування на візках, пауерліфтинг, шахи, шашки, дзюдо, футбол, спортивне орієнтування, баскетбол та ін.
Загалом в області культивується 20 видів спорту для осіб з вадами слуху, зору, опорно-рухового апарату, розумового розвитку, з якими професійно працює майже 100 фахівців.
На останніх Паралімпійських іграх у Лондоні змагалося 12 спортсменів області, які вибороли 2 золотих, 1 срібну і 2 бронзові медалі.
Активно діють міські, районні асоціації інвалідів у Пустомитівському, Золочівському, Стрийському, Буському, Сокальскому та інших районах області. В містах Львові, Стрию, Дрогобичі, Миколаєві, Буську, Золочеві, Сокалі, Бориславі, Дублянах, Червонограді ефективно функціонують спортивно-реабілітаційні клуби інвалідів.
Стратегічним для розвитку фізкультурно-спортивного руху, й в першу чергу реабілітації та спорту неповносправних, є завершення будівництва унікальної для України бази - Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України у с. Яворів Турківського району Львівської області.
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На білбордах Львова – ...

КОМЕНТАРІ