Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

06.12.13 18:29 0 924
У листопаді за продаж цигарок неповнолітнім двох суб’єктів господарювання позбавили ліцензій

У листопаді п.р. на Івано-Франківщині за продаж тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, анульовано 2 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами. За словами начальника відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Міндоходів у Івано-Франківській області Лесі Борис, до суб’єктів господарювання, що продавали тютюнові вироби неповнолітнім, застосовано фінансових санкцій на загальну суму 13,6 тис.грн.
Як нагадала посадовець, за продаж алкоголю чи тютюну особам, що не досягли 18-річного віку визначено відповідальність суб'єктів господарювання, до яких застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у сумі 6800 гривень.
Крім того, за вказані порушення передбачено анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами, - підкреслила Леся Борис.
Як повідомлялось раніше, у жовтні п.р. теж двом суб’єктам господарювання анульовано ліцензії за аналогічні порушення.




Відтепер довідку про відсутність податкового боргу можна отримати онлайн

Це передбачено у новому порядку видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів, який затверждено Міністерством доходів і зборів України.
Згідно з документом, для отримання такої довідки платнику податків необхідно звернутися з відповідною заявою до органу доходів і зборів за основним місцем свого обліку.
Після отримання заяви Міндоходів проводить перевірку наявності або відсутності у платника податкового боргу як за основним місцем обліку, так і за неосновним (платник окремого податку).
Довідка (або відмова в її наданні) видається безкоштовно в паперовому або електронному вигляді протягом 5 робочих днів від дня отримання такої заяви. Крім того, отримати довідку можна у Центрах обслуговування платників податків.
Дійсна довідка протягом 10 календарних днів. Тому у разі необхідності по закінченню 10-денного терміну платнику потрібно повторно ініціювати її видачу.
Детальніше ознайомитися з наказом Міндоходів, а також із затвердженими формами довідки та заяви можна на веб-порталі Міндоходів за посиланням http://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/nakazi/62931.html.




Майже 75 відсотків туристичного збору області сплатили платники Яремчанщини

За січень-листопад 2013 року на Прикарпатті платники туристичного збору сплатили 918,2 тис.грн., що на 82,5 тис.грн. більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Найбільше туристичного збору надійшло до бюджету м. Яремче, майже 684 тис.грн. Про це повідомила начальник відділу місцевих, ресурсних, рентних, неподаткових та митних платежів ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області Валентина Мельник.

Збір сплачується до місцевого бюджету за ставками, встановленими місцевими радами Івано-Франківської області, в межах від 0,5 до 1 відсотка вартості проживання у готелях, мотелях, санаторних закладах.

Загалом, в області взято на облік більше 2,5 тис. суб’єктів господарювання з видами туристичної діяльності, з них понад 0,7 тис. взято на облік у ДПІ у м. Яремчому.

Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: в області ...
Наступна новина: Новини ГУ Міндоходів у ...

КОМЕНТАРІ