Новини ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Новини ГУ Міндоходів у Тернопільській області

06.12.13 18:31 0 1007
Виправляємо помилки у додатку 2 до декларації з ПДВ

Виправлення помилок у додатку 2 (Д2) до податкової декларації з ПДВ, які не вплинули на показники декларації, зокрема, у разі виправлення у колонках 2 та 3 додатка 2 (Д2), проводиться шляхом подання уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок, до якого додається додаток 2 (Д2) з відміткою “уточнюючий”.
Таке виправлення проводиться способом коригування, а саме помилковий запис у додатку 2 (Д2) вказується зі знаком мінус (тобто сторонується) та вноситься правильний запис, а у підсумковому рядку “Усього” відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або він не заповнюється (при поданні звітності в електронному вигляді).
При цьому, при заповненні уточнюючого розрахунку до графи 4 переносяться показники податкової декларації з ПДВ, додаток 2 (Д2) до якої уточнюється, до графи 5 - всі відповідні показники декларації з урахуванням виправлених помилок (вони відповідають показникам з графи 4), а в графі 6 відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або вона не заповнюється (при звітності в електронному вигляді).



Плануєте вивезти за кордон чуже авто – подбайте про документи

У разі відсутності права власності на транспортний засіб оформлення документів для поїздки за кордон здійснюється на підставі заяви його власника або документів, що підтверджують право користування і (або) розпорядження таким транспортним засобом.
Також особам, що не мають права власності на транспортний засіб та здійснюють поїздку за кордон, на період поїздки за їх бажанням видаються свідоцтва про реєстрацію на їх ім’я. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім’я власника транспортного засобу, і документи, які підтверджують право користування і (або) розпорядження ним, зберігаються у відповідних підрозділах Державтоінспекції. Видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію підлягає поверненню відповідному підрозділу Державтоінспекції не пізніше ніж протягом 10 днів після повернення з-за кордону.
У пункті пропуску через державний кордон України громадянин, який переміщує транспортний засіб, власником якого є інша особа (юридична або фізична), подає органу доходів і зборів такі документи:
- свідоцтво про реєстрацію, видане на ім’я власника транспортного засобу, разом з документом, що підтверджує право користування і (або) розпорядження ним,
або
- свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу на ім’я особи, яка здійснює поїздку за кордон, видане підрозділом Державтоінспекції за бажанням цієї особи на період поїздки.
Документ, що підтверджує право користування і (або) розпорядження транспортним засобом, не подається, якщо транспортний засіб, який належить декільком фізичним або юридичним особам, тимчасово вивозиться за межі митної території України одним із співвласників такого транспортного засобу.
Форми документів, що підтверджують право користування чи розпорядження транспортним засобом, і вимоги щодо їх посвідчення визначені Цивільним кодексом України від 16.01.2003 р. № 435-IV та Законом України від 02.09.1993 р. № 3425-XII «Про нотаріат».
Порядок допуску транспортних засобів до поїздки за кордон регламентовано пунктами 50-55 Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.09.1998 р. № 1388.



Понад 21 тисячу безкоштовних електронних ключів видали на Тернопільщині в цьому році

Безкоштовні посилені сертифікати ключів електронного цифрового підпису за 11 місяців цього року на Тернопільщині отримали більше 14 тисяч абонентів. Як повідомив начальник Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук, вони стали власниками майже 21,5 тисяч сертифікатів.
Нагадаємо, що стати власником посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису у Тернополі можна, звернувшись у відділ реєстрації користувачів при ГУ Міндоходів у Тернопільській області управління (центру) сертифікації ключів ІДД Міндоходів за адресою: м. Тернопіль, вул. Білецька, 1, ліве крило, ЦОПП, 1-ий поверх, кабінет 122. Тел. для довідок 23-53-61. Реєстрація користувачів відбувається у понеділок, середу та п’ятницю – з 9.00 до 17.30 год. (у понеділок та середу з 13.00 до 13.45 – обідня перерва), та у вівторок і четвер – з 9.00 до 19.30 год.
Також ключі електронного підпису можна отримати у Чорткові за адресою: вул. Шевченка, 23, 1-ий поверх, кабінет 10. Тел. для довідок (03552) 2-15-60.



Довідка про видачу коштів для зарплати без перевірки сум ЄСВ діє не більше року

Суб’єктам господарювання, які звертаються до органів доходів і зборів з метою отримання довідки про видачу коштів для виплати зарплати без перевірки сум сплати єдиного внеску, така довідка видається якщо:
- сума перерахування єдиного внеску менша ніж 1/3 суми коштів на виплату заробітної плати, зазначеної в грошовому чеку та/або платіжному дорученні, та/або іншому розрахунковому документі, у зв’язку із застосуванням максимальної величини бази нарахування єдиного внеску
- такі платники протягом попереднього року не допустили порушень законодавства про нарахування та сплату єдиного внеску.
Про це йдеться у листі Міністерства доходів і зборів від 24.10.2013 р. №15660/5/99-99-17-03-01-16.
Термін дії довідки, що надається платнику єдиного внеску для пред'явлення банку, не повинен перевищувати одного року. Довідки-розрахунки, які були раніше видані органами Пенсійного фонду України, залишаються дійсними протягом терміну, зазначеного у такій довідці.


Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новини ГУ Міндоходів в ...
Наступна новина: Андрія Дзиндзю продовжують ...

КОМЕНТАРІ