Андрія Дзиндзю продовжують незаконно утримувати під вартою

Андрія Дзиндзю продовжують незаконно утримувати під вартою

06.12.13 18:33 0 805
6 грудня 2013 року в Шевченківському райсуді триває засідання у справі затриманого напередодні журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзі. Прокурор наполягає на застосуванні до затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 62 доби, доки триватиме досудове слідство.

Попри те, що Андрія Дзиндзю було затримано із застосуванням щодо нього грубої фізичної сили та відбувалося побиття журналіста, до засідання суду йому так і не було надано медичної допомоги та не здійснено медогляд. Врешті-решт у засіданні було оголошено перерву задля того, аби прибулі лікарі могли оглянути журналіста. Зауважимо, що огляд відбувається просто в залі суду. Андрій у цей час перебуває в «клітці».

У суді зараз присутні народні депутати Ігор Швайка, Андрій Тягнибок (ВО «Свобода»), Сергій Каплін («УДАР») та Ігор Бриченко (ВО «Батьківщина») та журналісти. Також перед будівлею суду зібралися активісти, які вимагають звільнення Андрія Дзиндзі.

Коментуючи судовий процес, народний депутат від «Свободи», юрист Ігор Швайка наголосив, що тримання Андрія Дзиндзі під вартою є незаконним, адже ані підсудному, ані його адвокатові навіть не було надано письмової ухвали про затримання. Відповідно, час його законного тримання під вартою сплив чотири години тому. Своєю чергою, суддя наполягає, що Андрієві Дзиндзі могли оголосити рішення про його затримання усно, що фактично суперечить законодавству.

Нагадаємо, що 5 грудня в другій половині дня у Києві на автозаправці невідомі із застосуванням грубої фізичної сили затримали двох активістів "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзю та Сергія Хаджинова, а також Олександра Куліковського – помічника народного депутата України Олега Осуховського. Усіх трьох було доправлено в столичний відділ УБОЗ. Після втручання народних депутатів від опозиційних сил Олександра Куліковського та Сергія Хаджинова відпустили. Андрія Дзиндзю відправили до ізолятора тимчасового тримання – йому інкримінують викрадення бульдозера, який 1 грудня рухався вулицею Банковою. Детально – за посиланнями: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/045135/ та http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/045124/

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новини ГУ Міндоходів у ...
Наступна новина: Юхновський – ректорам і ...

КОМЕНТАРІ