Банківський сектор України не відреагував на політичні події - експерт

Банківський сектор України не відреагував на політичні події - експерт

06.12.13 18:37 0 705
Банківський сектор України міцний, має високий запас ліквідності, тому політичні події в Україні не змогли вплинути на нього негативно - переконаний фінансовий аналітик Юрій Прозоров. В ефірі каналу БТБ експерт зазначив, що ситуація на валютному ринку України стабільна і немає жодних макроекономічних передумов для якихось змін.

«Паніки і девальвації національної валюти ми не бачимо, і макроекономічних передумов до цього нема», - наголосив аналітик. «Зараз нема якогось ажіотажного попиту на долар - ми не бачимо черг біля пунктів»,- зазначив він. До того ж - додав експерт - зараз ринок чекає традиційна сезонна груднева хвиля продажу населенням валюти і підготовки до зимових свят, що теж матиме позитивний вплив на валютний ринок.

За його словами, вітчизняна банківська система успішно пережила не одну політичну кризу - і шок 1998 року, і революцію 2004-2005 років. «Єдине з чим не справилася банківська система - це з великою девальвацією 2008-2009 років, яка дійсно була банківською кризою», - зазначив він. «Зараз ми не бачимо банківської кризи. Ті дослідження вітчизняних аналітиків, які проводилися в тому числі і по листопад, свідчать, що запас ліквідності в банківської системи достатній і нема таких проблемних банків - середніх чи великих, які були в кризу раніше, на які могли б повпливати якісь набіги на банки», - зазначив він і додав, що на локальному рівні так само нема явних регіональних лідерів, які б були пов'язані тільки зі східним чи тільки із західним регіонами - всі банки з першої двадцятки загальнонаціональні,тому можна керувати ліквідністю в цілому по системі.

Він зазначив, що зараз важливо спостерігати за валютним ринком, забезпечувати безперебійну роботу банкоматних систем як у столиці , так і в регіонах, і не допускати жодних панічних чуток.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відбудеться ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Опозиція ...

КОМЕНТАРІ