Протестні настрої українців будуть зменшуватися, а опозиція роз’єднана – міжнародний експерт

Протестні настрої українців будуть зменшуватися, а опозиція роз’єднана – міжнародний експерт

06.12.13 18:40 0 755
Протестні настрої українців будуть зменшуватися, а опозиція роз’єднана – вважає старший аналітик із досліджень Росії та країн СНД консалтингової компанії Оksford Analytica, (Велика Британія) Юлія Русанова (Yulia Rusanova). Про це вона сказала в ексклюзивному коментарі каналу БТБ.

«Ми не очікуємо нової хвилі протестів. Єдиний варіант, який ми бачимо зараз, що протести будуть спадати. Протягом останніх декількох днів ми вже спостерігаємо меншу протестну активність, оскільки опозиція здається повністю роз’єднаною. З їхньої сторони навряд чи буде додаткова підтримка... Тепер ми не очікуємо, що протести перевершать те, що відбувалося протягом перших днів, а також події часів помаранчевої революції 9 років тому», - зазначила вона.

Русанова вважає, що опозиція не має єдиного лідера та плану подальших дій, а у влади замало причин для пошуків компромісів з опозиційною трійкою. «Для представників влади є замало причин для пошуку компромісів із опозицією. Опозиція загнала себе у глухий кут. По-перше, головною метою членів опозиції, на яку вони покладали багато сподівань, було висловлення недовіри до нинішнього уряду. Вони не змогли отримати достатньо підтримки в парламенті. Це залишило їх без плану дій. Крім того, українська опозиція не має очевидного лідера, на стороні якого могла б виступати опозиція та суспільство. Вона є роз’єднаною, і це відрізняє її від тієї, що була за часів помаранчевої революції 9 років тому», - зазначила вона.

Експерт також засудила методи захоплення протестувальниками адміністративних будівель .«Я не бачу, як захоплення адмінбудівель якось позитивно вплине на становище всередині країни чи ж на угоду про асоціацію», - зазначила вона і додала, що в ситуації проявів блокування адмінбудівель мітингувальниками, ЄС , що й так досить пасивно реагує на події в Україні, ще більше залишатиметься осторонь. «Важливо розуміти, що підтримка Європейського Союзу була досить пасивною. Європа говорила про довгострокові перспективи демократизації, більшу прозорість, яка наступить після підписання угоди про асоціацію, але в той же час вона залишалася осторонь. Вона залишатиметься осторонь і не пропонуватиме інші види підтримки, наприклад, фінансову чи приєднання до ЄС. Частина українців хибно вважає, що угода про асоціацію гарантує швидкий вступ до Європейського Союзу. Але це питання ніколи не обговорювали серйозно. ЄС буде радий бачити Україну які асоційованого члена. Але він не має ані коштів, ані бажання долучати до свого складу ще одного члена, який потенційно потребуватиме підтримки», - сказала Русанова.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: О 18:30 у прес-центрі Штабу ...
Наступна новина: Українські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ