Олексій Кайда: «Закликаємо всі облради України висловлювати недовіру «регіоналівським» держадміністраціям!»

Олексій Кайда: «Закликаємо всі облради України висловлювати недовіру «регіоналівським» держадміністраціям!»

06.12.13 20:58 0 814
Тернопільська обласна рада перша в Україні висловила недовіру очільнику обласної державної адміністрації, члену Партії регіонів Валентину Хоптяну. Про це та про низку инших питань, які порушила облрада, повідомив народний депутат України Олексій Кайда на брифінгу у Будинку профспілок.

«Зупиняюсь на тому, що потрібно робити в регіонах, а саме – органах місцевого самоврядування, які представляють місцеві громади. Окрім висловлення недовіри, облрада ухвалила рішення, згідно з яким буде створено виконавчий комітет при апараті виконавчого комітету Тернопільської облради. Крім того, було ухвалено рішення про підтримку закону щодо ліквідації спецпідрозділу «Беркут» та подібних силових структур», – заявив свободівець.

За його словами, обласна рада також ухвалила рішення переглянути рекомендацію перебування портретів гаранта Конституції України у приміщеннях комунальної власности на території области.

«Депутати закликали районні та міські ради ухвалити відповідні рішення щодо зняття з посад голів, заступників голів районних рад – членів Партії регіонів та звернулися до депутатів місцевих рад щодо висловлення недовіри очільникам райдержадміністрації. Це частина загальноукраїнського плану, який має бути втіленим у життя на місцях», – зазначив націоналіст.

Олексій Кайда також розповів про звернення до громади України стосовно вчинення морального та психологічного тиску на членів Партії регіонів щодо складання їхніх мандатів. Він також повідомив, що наступного тижня свободівці ініціюють ухвалення подібних рішень у Івано-Франківській, Львівській та Волинській обласних радах.

«У Тернополі створили страйкові комітети, щоб новою хвилею підтримати Майдан. За блокування Тернопільської районної державної адміністрації уже була порушена кримінальна справа! Ми повинні зупинити підприємства та установи, маємо пікетувати державну обласну адміністрацію, прокуратуру та Службу безпеки задля припинення репресій на місцях! Але, перш за все, закликаю людей виходити в Києві, бо доля держави вирішується – саме тут», – заявив народний депутат України Олексій Кайда.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ