З січня по листопад ц.р. волиняни отримали 1,3 млрд грн державних соціальних допомог

З січня по листопад ц.р. волиняни отримали 1,3 млрд грн державних соціальних допомог

07.12.13 16:14 0 779
Своєчасність соціальних, пенсійних виплат і державних допомог, робота у зимовий період установ, які надають соціальні послуги, результати діяльності фахівців із соціальної роботи, – такими були головні теми для обговорення під час загальнодержавної селекторної наради.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, зокрема, доповів, що з січня по листопад ц.р. загальний фінансовий ресурс для забезпечення виплати державної соціальної допомог склав 1,3 млрд грн. Кошти виплачуються сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам. Заборгованості із зазначених виплат в області немає. Очікуваний платіж на грудень – більше 130 мільйонів гривень.

Також Олександр Курилюк зазначив, що Волинь одна з небагатьох областей, де за рахунок місцевого бюджету утримується додаткова кількість фахівців із соціальної роботи. Переважна більшість із них, зважаючи на специфіку краю, працюють у сільській місцевості, де менш розгалужена система соціальних послуг та поінформованість населення про можливість скористатися державною підтримкою. З метою надання всебічної та адресної допомоги сім’ям з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, у районах та містах області запроваджено облік таких сімей. На таких на обліку – майже 5,5 тисяч родин, у яких виховується понад 12 тисяч дітей. Кожна із цих сімей проінспектована, визначено потреби. Сім’ї, які не в змозі подолати складні життєві обставини самостійно, перебувають під соціальним супроводом. Завдяки проведеній соціальними фахівцями роботі, 994 родини зняті з супроводу як такі, що уже подолали складні життєві обставини.

Не залишаються поза увагою соціальних фахівців і родини опікунів/піклувальників. Цього року, з метою попередження виникнення кризових ситуацій, під патронатом – 927 опікунських сімей.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ