В області працює делегація Швейцарського бюро співробітництва при Посольстві Швейцарcької Конфедерації в Україні

В області працює делегація Швейцарського бюро співробітництва при Посольстві Швейцарcької Конфедерації в Україні

07.12.13 09:01 0 747
В області працює делегація Швейцарського бюро співробітництва при Посольстві Швейцарcької Конфедерації в Україні. Мета візиту – обговорення питань, пов’язаних із можливим впровадженням на Волині спільних нових проектів у сфері електронного урядування.

Представники делегації зустрілися із головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком, його заступником-керівником апарату ОДА Станіславом Ющиком, першим заступником голови облради Юрієм Лобачем та Луцьким міським головою Миколою Романюком.

Як розповіла старший експерт з урядування, моніторингу та оцінки Швейцарського бюро співробітництва Йорданка Томкова, Швейцарія планує розпочати втілення низки проектів електронного урядування у трьох областях України. І основна ціль перебування на Волині – ознайомитися із місцевими напрацюваннями в цій сфері.

Борис Клімчук презентував швейцарським гостям напрацювання нашого регіону у галузі електронного урядування та надання адміністративних послуг. Він підкреслив, що багато місцевих проектів поки що є унікальними в державі й робота щодо впровадження постійно триває. Зокрема, голова облдержадміністрації розповів про електронні системи погосподарського обліку у сільських радах краю: «Всі 407 сільрад працюють за новими схемами: інформація надається оперативно, не відволікаючись на пошуки у паперових архівах».

Зупинився Борис Клімчук і на таких важливих для Волині проектах як сайт Адміністративних послуг, портал «Прозорий контроль», єдина автоматизована система електронного документообігу. Також презентували й роботу обласного Центру надання адміністративних послуг, який значно спростив отримання громадянами краю різноманітних адмінпослуг та мінімізував вплив особистісного фактору на прийняття рішень.

Старший експерт з урядування, моніторингу та оцінки Швейцарського бюро співробітництва Йорданка Томкова відзначила значні досягнення нашого регіону у впровадженні новітніх технологій та сучасних проектів.

У рамках перебування представники швейцарської делегації також відвідають обласний ЦНАП та Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також ознайомляться із досвідом застосування новітніх інформаційних технологій у Боратинській сільській раді.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ