Делегація Швейцарського бюро співробітництва при Посольстві Швейцарcької Конфедерації в Україні ознайомилася з роботою Центру надання адміністративних послуг у м.Луцьку

Делегація Швейцарського бюро співробітництва при Посольстві Швейцарcької Конфедерації в Україні ознайомилася з роботою Центру надання адміністративних послуг у м.Луцьку

07.12.13 13:17 0 748
На Волині з робочим візитом перебуває делегація Швейцарського бюро співробітництва при Посольстві Швейцарcької Конфедерації в Україні. Мета візиту – обговорення питань, пов’язаних із можливим впровадженням на Волині спільних нових проектів у сфері електронного урядування.

Спочатку гості зустрілися із головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком, його заступником-керівником апарату облдержадміністрації Станіславом Ющиком, першим заступником голови облради Юрієм Лобачем та Луцьким міським головою Миколою Романюком.

Борис Клімчук презентував швейцарським гостям напрацювання нашого регіону у галузі електронного урядування та надання адміністративних послуг. Він підкреслив, що багато місцевих проектів поки що є унікальними в державі й робота щодо впровадження постійно триває.

Зупинився Борис Клімчук і на таких важливих для Волині проектах як сайт Адміністративних послуг, портал «Прозорий контроль», єдина автоматизована система електронного документообігу. Також презентували й роботу обласного Центру надання адміністративних послуг, який значно спростив отримання громадянами краю різноманітних адмінпослуг та мінімізував вплив особистісного фактору на прийняття рішень.

Також представники швейцарської делегації відвідали Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку.

Гостей у ЦНАПі зустріли міський голова Микола Романюк та директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як.

Директор департаменту детально розповіла про роботу ЦНАП, які служби розміщенні у цьому приміщенні, які послуги тут надаються. Вона зауважила, що для відвідувачів тут створені комфортні умови. При вході у Центр зустрічатимуть два консультанти, які розкажуть, які послуги надаватимуться, куди звернутися та допоможуть скористатися інформаційним терміналом.

Лариса Карп’як зазначила, що надання адміністративних послуг безкоштовне. Платні лише ті послуги, які передбачені чинним законодавством. Для цього у приміщенні ЦНАПу функціонує відділення банку та встановлений банкомат.

Також членам швейцарської делегації продемонстрували, яким чином відбувається прийом. До слова, відвідувачу, аби звернутись до адміністратора, необхідно отримати талон, номер якого оголошується у мікрофон та висвітлюється на екрані.

Міський голова Микола Романюк розповів гостям, що прийом громадян здійснюють адміністратори. За його словами, вони приймають у громадян документи, передають їх профільним управлінням до роботи, а потім уже надають громадянам результат послуги. В приміщенні ЦНАПу розташувались управління розвитку підприємництва та реклами, земельних ресурсів, містобудування та архітектури, відділ комунального майна, до яких доступ громадян обмежений. Це зроблено, каже міський голова, аби упередити прояви корупції.

Лариса Карп’як додала, що для зручності відвідувачів встановлений окремий комп’ютер з доступом до сайту Луцької міської ради та інтернет-ресурсів інших органів виконавчої влади, яким вони можуть скористатися.

Міський голова Микола Романюк показав гостям кабінет, у якому він, його заступники, керівники структурних підрозділів міської ради здійснюють прийом громадян.

Опісля присутні оглянули роботу дозвільного центру та групи оперативного реагування «15-80».

Представники делегація Швейцарського бюро співробітництва при Посольстві Швейцарcької Конфедерації в Україні залишилися задоволені побаченим. Вони відзначили прозорість та відкритість Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку й побажали успіхів у подальшій роботі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У МВС кажуть, що за день ...
Наступна новина: Івшина: У наших сусідів є ...

КОМЕНТАРІ