На Закарпатті виявлено незаконну вирубку лісів

На Закарпатті виявлено незаконну вирубку лісів

07.12.13 08:04 0 837
Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області за період жовтень-листопад було проведено перевірки суб’єктів господарювання, які ведуть лісогосподарську діяльність, зокрема філії «Міжгірське ЛАГ» ДП «Закарпатське ОУЛАГ», ДП «СЛАП «Іршаваагроліс », ДП «Ужгородське ЛГ», ДП «Воловецьке ЛГ», філії «Воловецьке ЛАГ» ДП «Закарпатське ОУЛАГ», Закарпатського лісотехнічного коледжу.

В ході здійснення державного контролю виявлено порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме незаконна рубка дерев на лісосіках, пошкодження дерев до ступеня припинення росту, порушення термінів проведення санітарних рубок, незадовільне та несвоєчасне очищення місць рубок від порубкових залишків.

За результатами перевірок до адміністративної відповідальності притягнуто 24 особи на загальну суму штрафів 1989 грн.

Держекоінспекцією проведено розрахунки збитків, нанесених державі, за порушення вимог Лісового кодексу та пред?явлено вищенаведеним лісогосподарським підприємствам та коледжу претензії на загальну суму 27676,68 грн. для добровільного відшкодування.

В разі залишення претензій без відповіді справи про стягнення відповідних сум буде передано до Господарського суду Закарпатської області. Повідомляє Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

«Карпатський Об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ