На Хмельниччині подільські аграрії намолотили більш ніж 3,3 млн. тонн зернових

На Хмельниччині подільські аграрії намолотили більш ніж 3,3 млн. тонн зернових

07.12.13 08:10 0 692
Під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Галищука відбулась обласна селекторна нарада з питань цінової ситуації на ринку продовольчих товарів та стану проведення комплексу осінньо – польових робіт.Звертаючись до учасників в районних студіях, Володимир Іванович озвучив рівень роздрібних цін на деяку сільськогосподарську продукцію на ринках районів області . Зокрема, за словами головуючого, найнижча ціна на цукор склалась в Ізяславському районі та становить 5,35 грн/кг при середньо обласному показнику 5,95 грн/кг. Однак у Білогірському та Старосинявському районі ціна за один кілограм цукру складає 6,17 грн та 6,25 грн відповідно. Ціна на картоплю найнижча в Дунаєвецькому районі – 2,75 грн/кг в порівнянні до загальнообласного показника в 3,19 грн/кг. Проте є ряд районів, у яких ціни на картоплю вищі за середній показник в області більш ніж на 20%. І зважаючи на дані показники, Володимир Галищук зазначив, що одним з головних чинників стабілізації цінової ситуації є проведення ярмаркових заходів. Але, поряд з цим існує цілий ряд недоліків, зокрема, ярмарки проводяться не в повній мірі і не так як зазначено в графіку проведення Віньковецькому, Городоцькому та Новоушицькому районах. А також, ярмарки часто поєднують вже з діючими ринками через що, в значній кількості переважають промислові товари та зафіксовано велику кількість посередників, які в свою чергу значно завищують ціни.

«Ще раз звертаю вашу увагу, що виїзним вважати ярмарковий захід не на території існуючого ринку, а поза ним із кількістю товаровиробників не меншою 15», - зауважив Володимир Галищук.

Виступаючи з доповіддю із Деражнянської районної студії селекторного зв’язку директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Стрілецький охарактеризував стан проведення осінньо-польових робіт в краї. Власне він зазначив, що аграріями області намолочено більше 3,3 млн. тонн зерна, при середній урожайності 55 ц/га. Станом на 5 грудня ц.р. посіяно озимих зернових культур на площі в 242 тис. га. Крім того, кукурудзу на зерно зібрано з 94% площ при середній урожайності 79 ц/га та валовому зборі 1,9 млн. тонн. Проте ще близько 20 тис. га даної культури знаходиться на полях. А тому при відносно сприятливих погодніх умовах потрібно максимально активізувати збиральну кампанію та завершити збір в найкоротші строки.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Сергій Рижук: «Питання з ...

КОМЕНТАРІ