У МВС кажуть, що за день знайшли 23 зниклих мітингувальків

У МВС кажуть, що за день знайшли 23 зниклих мітингувальків

07.12.13 13:08 0 773
Станом на 4 грудня до міліції надійшло понад 30 заяв щодо зникнення громадян, які брали участь у масових акціях у центрі Києва. Лише упродовж 5 грудня правоохоронці встановили місцезнаходження 23 громадян.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Працівники Департаменту карного розшуку (ДКР) МВС України зазначають, що майже всі повідомлення про зникнення людей зроблені такими ж учасниками або координаторами акцій на Майдані Незалежності.

«Кожне таке звернення нами ретельно перевіряється. Після отримання заяви відкривається кримінальне провадження, в рамках якого здійснюються всі заходи, необхідні для встановлення місцезнаходження людини», – наголосив перший заступник начальника ДКР МВС Сергій Редька.

Аби оптимізувати роботу з розшуку громадян, які зникли безвісти, оперативники налагодили тісну співпрацю з координаторами масових заходів у Києві. Ті повідомляють правоохоронцям інформацію про людей, яких вони розшукують, натомість міліція інформує активістів про факти встановлення місцеперебування зниклих. Більшість з них перебували у столиці, однак з тих чи інших причин не могли повідомити друзів або родичів про своє місцезнаходження.

Станом на 4 грудня до органів внутрішніх справ надійшли повідомлення про безвісну відсутність 34 осіб. Упродовж 5 грудня правоохоронці встановили місцезнаходження 23 осіб, ще 11 громадян міліція продовжує розшукувати.

МВС звертається до учасників та координаторів акцій у Києві з переконливим проханням утриматися від оприлюднення неперевіреної інформації щодо безвісної відсутності тієї чи іншої особи.

У той же час правоохоронці закликають родичів тих громадян, з якими вони не можуть налагодити зв’язок, звертатися з відповідними заявами до найближчого відділу міліції.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: відновлено ...
Наступна новина: Делегація Швейцарського ...

КОМЕНТАРІ