Яценюк: Ми повністю підтримуємо петицію культурної еліти

Яценюк: Ми повністю підтримуємо петицію культурної еліти

07.12.13 11:03 0 714
Опозиція підтримала петицію «Завдання 5/12», яку підписали представники культурної еліти.

«Ми кажемо «так» кожному з пунктів, які написали найкращі представники української культурної і мистецької еліти», – сказав голова політради «Батьківщини» Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного спротиву на Майдані, повідомляє його партія.

Яценюк зазначив, що Майдан-2013 і Майдан-2004 «має дуже багато відмінностей, але є одна ключова відмінність»:

«Нині Майдан не за одного лідера і не за месію. Це Майдан за нову країну і за нову якість України. І саме це ми сповідуємо і з цим звертаємось до українців».

«Завдання політичної еліти – виконати те, що вказує їй культурна, мистецька, інтелектуальна еліта і весь український народ», – завив він.

За словами Яценюка, перші три пункти петиції: звільнення політв’язнів, припинення насильства щодо мирних демонстрантів та гарантії незастосування репресій до учасників демонстрацій – «абсолютно сходяться з тим, що опозиція вчора затвердили як план дій».

«Що стосується політичних аспектів, як-то зміни до Конституції, виборче законодавство, інші питання, які дають можливість створити правила в Україні не під одну особу, а під 46 мільйонів українців, – це не просто прийнятно, а це – наше завдання», – зазначив Яценюк.

Він наголосив, що аби виконати це завдання Україна має підписати Угоду про Асоціацію з ЄС: «Там найкращий план, там все розписано».

«Ми заявили свої політичні вимоги до цієї влади. Ми не просто почули, а сприйняли до виконання те, що вимагає український народ. І щиро сподіваємось, що «ми» – це всі, незалежно від того хто які політичні сили підтримує, якою мовою розмовляє, де живе. «Ми» – це український народ», – сказав Яценюк.

Наразі петицію «Завдання 5/12» підписали понад три тисячі людей.

Серед її авторів: Юрій Андрухович, Ірена Карпа, Вікторія Наріжна, Сергій Жадан, Олександр Ірванець, Олександр Бойченко, Тарас Прохасько, Андрій Бондар, Сашко Положинський, Іван Леньо, Каша Сальцова, Антін Мухарський, Юрій Макаров, Мустафа Найєм, Роман Скрипін, Ірина Славінська, Олександр Ройтбурд, інформує «Українська правда».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Луцьк: «Краще тверезе життя»

КОМЕНТАРІ