Історик: Служба безпеки ОУН (б) – перша в нашій історії сильна спецслужба

Історик: Служба безпеки ОУН (б) – перша в нашій історії сильна спецслужба

07.12.13 11:22 0 720
Служба безпеки ОУН бандерівського напрямку – це була перша в історії України сильна спецслужба, яка зарекомендувала себе як потужна організація, що дбала про дисципліну в українському визвольному русі середини XX століття.

Її діяльність була спрямована на те, щоби не допустити проникнення ворожої – польської, німецької і радянської – агентури в середовище Організації Українських націоналістів.

Про це у програмі «Історична Правда» у дискусії з ведучим – Вахтангом Кіпіані – заявив історик з Києва, науковий співробітник Центру досліджень Визвольного Руху Олександр Іщук.

«А постать особи, яка створила і кілька років очолювала СБ ОУН – Миколи Арсенича, попри всю неоднозначність та інколи надмірну жорстокість бойовиків Служби безпеки, все одно заслуговує на встановлення йому пам’ятників від нащадків, які сприймають історію України у всій її багатогранності і складності перипетій», – вважає О. Іщук.

Крім того, «Історична Правда» (щосуботи о 21.00 в ефірі телеканалу ZIK) 7 грудня викладе цікаву позицію вченого з Києва Віктора Рога, який переконаний, що в історичній ретроспективі українці мають дуже багато схожостей з ірландцями. Ці нащадки кельтів вели віковічну боротьбу проти гніту імперії – Англійської. Про інші подібності боротьби ірландців та українців за незалежність можна буде почути в ефірі «Історичної Правди з Вахтангом Кіпіані» цієї суботи.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ