Львівщина: заклади та установи соціальної сфери області працюють ефективно та у звичному режимі

Львівщина: заклади та установи соціальної сфери області працюють ефективно та у звичному режимі

07.12.13 18:13 0 871
Про це повідомив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич під час селекторної наради, що відбулась під головуванням Міністра соціальної політики України Наталії Королевської.

Зокрема, заступник керівника області зазначив, що жодних затримок із виплат державних соціальних допомог немає.

«Всі соціальні служби працюють ефективно, майже 150 установ соціального захисту функціонують у звичному режимі. Окрім субвенції з державного бюджету на виплату допомог у сумі 2,6 млрд. грн., профінансовано й 173 млн. грн. з обласних програм. Жодних затримок із виплати соціальних допомог немає», – сказав він.

За словами Богдана Матолича, усі заклади та установи соціальної сфери також успішно розпочали опалювальний сезон, зокрема у школах-інтернатах проведена відповідна підготовка із застосуванням енергозберігаючих технологій, здійснено заміну вікон та інше.

Як наголосив перший заступник, пенсійні виплати також здійснюються у повному обсязі. «Пенсія за 11 місяців 2013 року виплачена повністю, що складає більше як 10,9 млрд. грн. Станом на виплачено понад 17% пенсій за грудень (179 млн. грн.). Також здійснено перерахунки 626 тисячам пенсіонерів у зв’язку із зміною мінімального розміру заробітної плати. І вже у грудні громадяни отримають нові пенсії», – зазначив Б.Матолич.

Окремо Богдан Матолич також доповів про ефективну роботу соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді в області. «На сьогоднішній день нові штатні працівники цих соціальних служб виявили 6 428 сімей, які опинились в складних життєвих умовах. Частину сімей вже взято під соціальний супровід», – завершив він та додав, що питання у сфері соціального захисту постійно перебувають на контролі керівництва Львівської облдержадміністрації.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Маркіян Лопачак: ...
Наступна новина: Журналіста «Дорожнього ...

КОМЕНТАРІ