У Рівненській області прокуратура завадила зазіханням на об’єкти державної та комунальної власності

У Рівненській області прокуратура завадила зазіханням на об’єкти державної та комунальної власності

07.12.13 14:06 0 745
Прокурорські перевірки засвідчили, що органи влади, місцевого самоврядування та контролю не завжди дотримуються вимог чинного законодавства при управлінні та користуванні державним і комунальним майном.

— Найпоширенішими порушеннями, виявленими прокуратурою у цій сфері, є передача об’єктів без укладення договорів оренди, невідповідність договорів вимогам законодавства, невжиття заходів до стягнення заборгованості зі сплати орендної плати за користування майном, — повідомляє виконувач обов’язків начальника відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Олексій Бурма.

Так, у Володимирецькому районі працівники прокуратури встановили, що рішенням районної ради від 07.06.2013 частину приміщення комунального підприємства "Редакція газети "Володимирецький вісник" та радіомовлення" передано на баланс іншого суб'єкта господарювання, що є порушенням ст.3 Закону України "Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна", ст.1 Закону України "Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок".

З метою усунення зазначених порушень та скасування вказаного рішення прокурором Володимирецького району голові районної ради внесено подання, за результатами розгляду якого незаконне рішення скасовано, а приміщення повернуто комунальному підприємству.

Також, прокурорами виявлено та відреаговано на порушення при використанні державного майна оздоровчого призначення. Зокрема, за результатами розгляду судом позову прокуратури області скасовано договори оренди та повернуто державі з чужого володіння майновий комплекс дитячого оздоровчого табору "Сигнал" вартістю 2,6 млн. грн., який був переданий безоплатно на підставі договору оренди одному із приватних підприємств.

— Всього за наслідками перевірок у сфері управління державною та комунальною власністю органи прокуратури Рівненщини зареєстрували 3 кримінальні провадження, внесли 95 подань. За результатами розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності вже притягнуто 30 посадових осіб, відшкодовано 90 тис. грн., повернуто у власність держави 6 га земель вартістю майже 5 млн. грн., — зазначив Олексій Бурма.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ