Тернопільські рятувальники пройшли психологічний тренінг з вдосконалення навичок ефективної комунікації

Тернопільські рятувальники пройшли психологічний тренінг з вдосконалення навичок ефективної комунікації

07.12.13 08:59 0 806
6 грудня працівниками сектора психологічного забезпечення був проведений тренінг на тему: "Культура ділового спілкування". У тренінгу взяли участь 19 керівників районних підрозділів Управління.

Для того, щоб мати успішну професійну діяльність, необхідно навчитися читати вербальні та невербальні сигнали. Вміючи це робити, працівник зможе про будь-яку іншу людину, яку бачить вперше, довідатися багато потрібної інформації до того, як вона почне говорити.

В ході психологічного тренінгу учасники виявляли свої слабкі і сильні сторони, обговорювали основні групи жестів і поз людини.

Про культуру працівника ДСНС оточуючі судять не тільки по зовнішності та манері поведінки, а і по вмінню грамотно викладати свої думки. Мова співробітника може різнобічно впливати на громадян, колег по роботі. Культура мови – це й культура думки.

Учасники тренінгу в ігровій формі вправлялись в розпізнаванні типології людей, вчились володіти власними емоціями для того, щоб правильно встановити контакт із співрозмовниками, активно слухати і виділяти з розмови головну і другорядну інформацію. Усі отримані знання і навички учасники відпрацьовували в парах або групах.

В ході заходу учасники активно задавали запитання, на які отримали вичерпні відповіді психологів. На завершення занять присутні висловили враження про тренінг, сформулювали конкретні завдання для покращення ефективності службової діяльності за допомогою отриманих знань.

Наталія Гесюк, начальник сектору

психологічного забезпечення

Управління ДСНС у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Органний фестиваль ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ