Вакарчук закликав українську молодь до єдності

Вакарчук закликав українську молодь до єдності

07.12.13 03:02 0 780
Лідер музичного гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук оприлюднив «Звернення до молодих», у якому закликав молодих українців припинити розділяти одне одного за регіоном проживання чи політичними уподобаннями і наголосив на тому, що такими суперечками влада користується у своїх цілях. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Невже ви, молоді люди, справді відчуваєте себе розділеними на Схід і Захід? Я в це не вірю!» – каже Вакарчук. Він розповів, що після того, як звернувся до українців після розгону мирних демонстрантів 30 листопада, «багато хто почав наводити аргументи. За і проти вступу у Євросоюз». «Я сидів і думав... До чого тут взагалі Євросоюз? Невже ви думаєте, що я не написав би такого ж листа, якби силою розігнали майдан, що стояв за вступ до Митного союзу з Росією? Невже ви думаєте, що я можу розділяти студентів, побитих кийками «Беркута», на «своїх» і «чужих»? Невже Ви вірите, що я зміг би мовчати, коли б до в’язниці кинули мирних мітингувальників, які вийшли до адміністрації президента, що мав би інше прізвище або інші політичні погляди?» – запитує Вакарчук.

«Не Ваше покоління стало солдатами у цьому абсурдному протистоянні. Генерали від політики зробили «гарматним м’ясом» покоління ваших батьків і дідів. Розділяючи і володарюючи відповідно до відомого принципу. Українська чи російська? УПА чи Червона армія? Голодомор?» – зазначає музикант.

За його словами, схоже на те, що «тепер черга нової теми: ЄС– Митний союз». Святослав Вакарчук наголошує, що найбільше від цієї «війни» страждають молоді люди».

«Поки ваші батьки в кухонних розмовах нападають одне на одного, ваших ровесників б’ють палицями на вулицях. Б’ють і кидають до в’язниць, не розбираючи, звідки вони і якою мовою розмовляють», – каже він.

«У вас одна Батьківщина – Україна! Ви просто не маєте іншої Батьківщини. Ні в минулому, як ваші діди і батьки, що живуть спогадами та ностальгією. Ні в майбутньому, як «ваші» політики, котрі тільки й думають, як би вивезти звідси своїх дітей», – наголошує Вакарчук.

«Не дайте політикам розвести вас. Не дайте кухонним розмовам батьків розсварити вас. Не дайте підступним міфам жадібно їсти ваші молоді душі… Ваша енергія – це те, що об’єднує нас по-справжньому! Візьміть відповідальність на себе просто зараз – і ви перетворите цю землю на діамант. Безмежно твердий і невимовно сяючий», – закликає Святослав Вакарчук.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: «Хто би як ...
Наступна новина: Чернівці: Віталій ...

КОМЕНТАРІ