Родичі одного із затриманих за участь у подіях на Банковій розповіли про його побиття

Родичі одного із затриманих за участь у подіях на Банковій розповіли про його побиття

07.12.13 18:25 0 748
У справі дніпропетровського журналіста Валерія Гарагуца, затриманого у рамках розслідування сутички під адміністрацією президента 1 грудня, подано апеляцію, наразі він одужує після травм, отриманих при затриманні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Він побитий, ребро болить, але відчуває себе бадьоро й на травми не скаржиться. Апеляція на рішення суду подана, вона буде розглянута 10 грудня Київським апеляційним судом», – розповів Радіо Свобода син Валерія Гарагуца Ярослав, який мав змогу побачитися з батьком.

За даними рідних дніпропетровського журналіста, наразі він перебуває у Києві в одній із лікарень, де утримують затриманих у цій справі.

Валерій Гарагуц не визнає себе винним у причетності до сутичок на Банковій, повідомляє його захист. Адвокат журналіста, співзасновника опозиційної дніпропетровської газети «Лица» Олександр Мірошник стверджує, що міліція вдається до тортур щодо Гарагуца.

МВС затримання й утримання Валерія Гарагуца наразі не коментує.

Тим часом колишня дружина арештованого, головний редактор газети «Лица» Олена Гарагуц розповіла Радіо Свобода, що звільнилася з посади.

«Я вважаю, що не маю морального права очолювати газету «Лица», якщо мою близьку людину й батька моєї дитини держава вважає одним із організаторів масових кривавих безладів. За Конституцією, народ делегує повноваження державі. Відтак виходить, що народ вважає мою близьку людину злочинцем? Я з цим не згодна, я звільнилась з роботи й приїхала до Києва, на Майдан, і буду тут доти, доки його не реабілітують. Рішення суду я вважаю повністю абсурдним, незаконним і жорстко репресивним», – сказала Олена Гарагуц.

Вона повідомила, що написала заяву про звільнення з посади головного редактора газети та директора приватного підприємства, яке є засновником видання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ