Рятувальники ДСНС України співпрацюють з міжнародними організаціями у сфері хімічного захисту

Рятувальники ДСНС України співпрацюють з міжнародними організаціями у сфері хімічного захисту

08.12.13 18:56 0 717
Днями у Словацькій республіці Організацією з заборони хімічної зброї (ОЗХО) для представників різних країн був проведений 10-тиденний навчальний курс з лабораторних навичок. Курс був розрахований на фахівців у сфері цивільного захисту та оборони, до компетенції яких належать питання організації захисту та надання допомоги у випадку застосування бойових хімічних речовин.

Україну на заході представляв Шкурський Ярослав Григорович, начальник частини радіаційного, хімічного та біологічного захисту Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України.

У ході семінару його учасники ознайомились з європейськими методами виявлення і відбору проб хімічних реагентів у польових умовах, а також з вимогами до порядку їх транспортування до аналітичної лабораторії, відпрацювали способи підготовки матеріалу проб хімічних реагентів і методів їх аналізу з використанням сучасних зразків аналітичного газо- і мас- спектрометричного обладнання та спеціальних приладів. Вони також взяли участь в обговоренні шляхів удосконалення нормативної бази у галузі захисту населення від хімічної зброї, а також попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених витоками хімічно небезпечних речовин.

«Наша країна, зокрема представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, беруть активну участь у процесі співробітництва в рамках Конвенції про заборону хімічної зброї. Головним результатом такої співпраці я вбачаю у залученні міжнародного досвіду для посилення спроможності України у сфері реагування на загрози, які виникли внаслідок застосування бойових хімічних речовин», – зазначив начальник Міжрегіонального центру швидкого реагування Сергій Біляєв.

Нагадаємо, Організація по забороні хімічної зброї (ОЗХО) – міжнародна організація, створена за підтримки ООН 29 квітня 1997 року, після вступу в силу Конвенції про заборону хімічної зброї. У цьому році ОЗХО нагороджена Нобелівською премією миру. Головними завданнями цієї організації є забезпечення контролю за дотриманням заборони на використання хімічної зброї, ліквідації його запасів, сприяння розвитку співробітництва в області мирної хімії, допомога державам у забезпеченні захисту від хімічної зброї, забезпечення нерозповсюдження хімічної зброї. Штаб-квартира розташована в Гаазі (Нідерланди).

Міжрегіональний центр

швидкого реагування
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Міліціонер полку УДСО ...

КОМЕНТАРІ