У Львівській області у Самборі завершився місячник добровільної здачі зброї

У Львівській області у Самборі завершився місячник добровільної здачі зброї

08.12.13 19:59 0 680
Протягом листопада місяця, цього року, на Самбірщині проведено місячник добровільної здачі зброї, бойових припасів, вибухових речовин та спеціальних засобів самооборони, що незаконно зберігаються у громадян.

Досвід показує, що проведення даного заходу не тільки позитивно впливає на стан криміногенної ситуації, але й дає можливість попередити ймовірні нещасні випадки, пов’язані з необережним поводженням зі зброєю. За словами заступника начальника Самбірського міськвідділу міліції – начальника міліції громадської безпеки підполковника Руслана Зазулькевича за час проведення місячника добровільної здачі зброї у міліцію було здано 7 гладкоствольних мисливських рушниць, одна вогнепальна нарізна зброя, 9 газових пістолетів, 2 револьвери та один спецзасіб індивідуального захисту для відстрілу гумовими кулями.

Громадяни, які в цей період часу добровільно здали зброю в міліцію, не були притягнуті ні до кримінальної, ні до адміністративної відповідальності за незаконне зберігання зброї. Тепер вони мають можливість зареєструвати її в особисте користування згідно з чинним законодавством.

Разом з тим у листопаді працівники міліції задокументували правопорушення, пов’язані з порушенням строків перереєстрації зброї, яка вже перебуває у власності громадян. За таке порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 20 громадян.

Цього ж місяця дільничні інспектори міліції під час проведення обшуку в приватному будинку, що в одному із сіл у Самбірському районі, виявили 17 патронів до малокаліберної гвинтівки. Чоловік, який незаконно зберігав дані набої, понесе відповідальність. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України. Відповідно до вказаної статті носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

З метою попередження будь-яких правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом зброї, Самбірський міськвідділ міліції закликає громадян бути свідомими та повідомляти у міліцію факти незаконного зберігання зброї, бойових припасів, вибухових речовин та пристроїв.

Тетяна Охріменко,

помічник начальника Самбірського МВ ГУМВСУ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Ставлення ...

КОМЕНТАРІ