У Львівській області "Кожен керівник повинен залишити після себе добру лепту" - вважає майор міліції Ігор Малькович

У Львівській області "Кожен керівник повинен залишити після себе добру лепту" - вважає майор міліції Ігор Малькович

08.12.13 09:59 0 1086
Гори та полонини мальовничої Сколівщини, немов магнітом, ваблять нині туристів. Чимало мешканців України та іноземців прибуває сюди літом, аби вдихнути цілюще повітря Карпат, досягнути гірських вершин. Багацько людей приїздить узимку, аби покататися на лижах. Більшість людей осідає у гостинних господарів в селах Волосянка та Орявчик, селищі міського типу Славське та у туристичних комплексах «Захар Беркут», «Плай», «Тисовець».

Проте, мальовничі гори приваблюють й нечистих на руку громадян, охочих розжитися з чужий кошт. Поки люди відпочивають, злодії намагаються цупити барсетки з автомобілів, а взимку ще й лижі та санки. Про це свідчать статистичні дані місцевих правоохоронців. Щороку вони реєструють декілька схожих випадків.

– Правоохоронці, які задіяні до охорони громадського порядку в місцях, де туристи припарковують свій транспорт, попереджають автовласників, аби вони не залишали цінні речі та гроші без нагляду, – розповів начальник Сколівського райвідділу внутрішніх справ Ігор Малькович. – Це, звісно, дає результат. Останніми роками завдяки профілактиці кількість фактів таємного викрадення майна, зокрема, на гірськолижних курортах, дещо зменшилася.

Під час туристичних сезонів у місцевих правоохоронців виникає ще один клопіт. Адже відпочивальники, котрі не орієнтуються у місцевості, можуть й заблукати. Тоді на їхні пошуки вирушають працівники міліції з рятувальниками МНС України та небайдужими людьми. До прикладу, неподалік водоспаду Кам’янка загубилася компанія з п’яти чоловік. Перебравши оковитої, молоді люди втратили орієнтацію на місцевості. Намагаючись знайти вихід, вони лише потрапили углиб лісу. Втім, завдяки спільним зусиллям правоохоронців та рятувальників їх було знайдено. До речі, цьогоріч місцевим стражам правопорядку вдалося вийти на слід практично усіх людей, які загубилися в горах.

Після призначення у квітні керівником райвідділу внутрішніх справ Ігор Іванович не став проводити серйозних кадрових чисток. Втім, дещо змінити у роботі підрозділу офіцеру довелося. За його ініціативою на посаду начальника сектору карного розшуку призначено дільничного інспектора лейтенанта міліції Віктора Марочканича, а керувати сектором Державної служби боротьби з економічною злочинністю доручено майору міліції Сергію Становичу. Відтак, у роботі цих служб відбулися деякі добрі зміни. Так, зокрема, завдяки ініціативності та наполегливості нового керівника «розшуківців» було ефективніше організовано роботу у розкритті злочинів, зокрема, крадіжок. Нині завдяки старанності оперативників результат роботи сектору у боротьбі зі злочинністю є вищим середнього обласного показника. Ось лише деякі приклади їхньої роботи.

Якось 28-річний житель Славське дізнався про те, що його земляк може зберігати у помешканні велику суму грошей. Жага до чужого настільки опанувала його свідомістю, що він вирішив будь-що позбавити людину його заробку. Якось пізнього вечора зловмисник подався до будинку. Знявши скло у вікні комори, він проліз усередину. У кутку приміщення непроханий гість побачив сокиру. Схопивши її, він увійшов до кімнати господаря. Тримаючи в одній руці ліхтарик, а в іншій зазубрене лезо, зловмисник почав вимагати гроші у власника помешкання. Коли той відмовився віддавати зароблене важкою працею, вимагач, немов би озвірів. Він кинувся бити жертву сокирою по голові! Шокований тим, що накоїв, лиходій вже не став шукати те, за чим прийшов. Він огорнув знаряддя злочину спецівкою й кинувся геть із помешкання. Переходячи через місток, зловмисник викинув речовий доказ у річку.

На щастя, поранення, які отримав потерпілий, виявилися не смертельними. Вже скоро про його біду дізналися правоохоронці. До місця події прибула слідчо-оперативна група на чолі з майором міліції Ігорем Мальковичем, котрий на той час ще обіймав посаду першого заступника начальника підрозділу. Правоохоронці кинулися шукати злочинця. Кінолог із пошуковою собакою вивели оперативників до дороги, неподалік якої проживав підозрюваний. Втім, на цьому слід обірвався. Лише на третій день після скоєння злочину важко поранений чоловік зумів пояснити, що знайомий із нападником. Того ж дня було знайдено сокиру, яку розбійник викинув у річку. Отримавши ухвалу у судді на проведення обшуку у житловому будинку підозрюваного, начальник сектору карного розшуку лейтенант міліції Віктор Марочканич, старші оперуповноважені капітани міліції Василь Тимочко та Андрій Зинич, оперуповноважений старший лейтенант міліції Микола Іванів подалися до помешкання розбійника. Завдяки неспростовним доказам, останній зізнався у скоєному.

Ще одна сумна подія трапилася у помешканні жителів села Пшонець. Жорстоко побивши рідну матір, 34-річний син відправив її на той світ. Прибувши на місце події начальник сектору карного розшуку райвідділу лейтенант міліції Віктор Марочканич та його колеги з’ясували, що син покійної постійно зловживав спиртними напоями й вимагав у матері гроші на горілку. Того дня йому не вдалося домогтися свого й він кинувся на матір з кулаками… Зараз бузувір очікує вироку суду у Львівському слідчому ізоляторі.

Цьогоріч оперативниками виявлено й справжній «улов» зброї. Під час обшуку житлового будинку у селі Коростів, «розшуківці» виявили два карабіни, пневматичну рушницю та патрони до них. Власник незареєстрованої зброї пояснив, що рушницю йому залишив у спадок батько, а карабіни він, мовляв, знайшов у лісі.

Юрій СКОБАЛО
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Прокуратура Ужгорода ...

КОМЕНТАРІ