Серед переможців конкурсу на участь у Програмі стажування у Верховній Раді України - викладач ЛьвДУВС

Серед переможців конкурсу на участь у Програмі стажування у Верховній Раді України - викладач ЛьвДУВС

08.12.13 13:59 0 949
Викладач кафедри господарсько-правових дисциплін Навчально-наукового інституту права, психології та економіки Анна Яновицька, перемогла у конкурсі на участь у Програмі стажування у Верховній Раді України та її офіційно зараховано до складу інтернів 2013-2014 років.

Програма стажування у Верховній Раді України розпочалася у липні 1995 року за спільної ініціативи Асоціації колишніх членів Конгресу США і Верховної Ради України. Головна iдея заснування Програми полягала у наданнi пiдтримки Верховнiй Радi України через залучення найкращих студентiв та випускникiв вузiв до роботи в комiтетах й апаратi українського Парламенту. Супутньою метою було надання можливостi молодим фахiвцям долучитися до законотворчої роботи, здобути практичний досвiд законодавчого процесу, а також сприяння кадровому оновленню Апарату Верховної Ради України.

У травні 2009 року випускники Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади заснували громадську організацію «Ліга інтернів», основним завданням якої визначили адміністрування Програми стажування, посилення співпраці між випускниками, пошук додаткових джерел фінансування тощо.

За вісімнадцять років існування програми парламентського стажування близько півтори тисячі молодих фахівців у галузях права, політології, економіки, фінансів тощо, пройшли стажування у комітетах Верховної Ради та управліннях її апарату.

Цьогоріч стажування за Програмою триватиме з 09 грудня 2013 року по 15 липня 2014 року. Урочиста церемонія відкриття запланована на 9 грудня тавідбудеться у приміщенні Комітетів Верховної Ради України.

Зазначимо також, що під час стажування на учасників Програми покладаються такі ж обов’язки, що і на державних службовців, постійних працівників підрозділів Верховної Ради України та центральних органів виконавчої влади. Серед них: складання аналітичних записок з визначених питань для голови та членів комітету – народних депутатів України, працівників підрозділів Верховної Ради України та центральних органів виконавчої влади; підготовка й оформлення проектів законів до першого читання, а також порівняльних таблиць із пропозиціями до законопроектів у другому і третьому читаннях; допомога працівникам комітетів і управлінь у забезпеченні ефективної роботи, наприклад опрацювання листів і звернень громадян тощо.

Участь у Програмі стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади – потужний професійний поштовх для її учасників. Схожі програми стажування існують у багатьох демократичних країнах, їх ефективність і надзвичайно позитивна роль у формуванні політичної еліти країни є незаперечною. Під час стажування молоді фахівці вчаться на практиці застосовувати свої знання, вивчають процес законотворення, отримують неоціненний досвід прийняття юридичних та політичних рішень. Усе це допомагає випускникам впевнено продовжувати професійну кар’єру або наукову діяльність.

Тож, вітаємо Анну Віталіївну із досягненням! Впевнені, що стажування не тільки сприятиме розвиткові кар’єри молодого науковця і викладача, а й матиме результатом позитивний вплив на розвиток інституту парламентаризму та демократичних процесів в Україні.

Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: 6 ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ