Безпечна дорога до школи: поради для батьків

Безпечна дорога до школи: поради для батьків

08.12.13 10:59 0 919
Найчастіше внаслідок ДТП травмуються юні пасажири та пішоходи. Як правило, це дітки шкільного віку – від 6 до 14 років.

Тож, як вберегти малого школярика від лиха на дорозі? Найперше, потрібно ще змалку навчати дитину «азам» дорожньої грамоти.

Обов’язково поясніть малечі, що дорога – не місце для забав, адже такі ігри можуть обернутися великою бідою. Нагадайте дітям, як потрібно переходити вулицю і чого у жодному разі не слід робити не дорозі.

Разом із сином чи донькою намалюйте на аркуші паперу схему-маршрут безпечної мандрівки до школи, наголосіть, у яких місцях перетинати вулицю ризиковано, а де можна. Подбайте, аби на куртці чи шкільному ранці малечі були світловідбиваючі елементи.

Поясніть дитині: перед тим, як виходити на дорогу, треба обов’язково переконатися, що транспорт зупинився та немає небезпеки.

Теорію обов’язково підкріплюйте практикою. На шляху до школи розповідайте дитині про дорожні знаки, пояснюйте, що вони означають і про що застерігають.

Повсякчас дотримуйтесь Правил дорожнього руху. Зважайте на те, що саме вашу поведінку на дорозі згодом копіюватиме малеча!

Не забудьте потурбуватись і про безпеку маленьких пасажирів! Будьте особливо уважними та обережними за кермом, дотримуйтесь безпечної швидкості, не порушуйте Правил дорожнього руху!

Пам’ятайте, що саме від вас залежить життя та здоров’я маленького пасажира!

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Активісти Євромайдану ...

КОМЕНТАРІ