З Першого національного звільнився ще один журналіст

З Першого національного звільнився ще один журналіст

08.12.13 13:26 0 801
З Першого національного телеканалу через незгоду з редакційною політикою каналу звільнився ще один журналіст – Ярослав Тракало.

Про це повідомила журналістка Ірина Узлова.

Тракало був кореспондентом програми «Підсумки дня» НТКУ.

Як відомо, раніше з каналу пішли спеціальний кореспондент ТВО інформаційно-аналітичних програм Ігор Меделян і кореспондент цього ж ТВО Сергій Лефтер.

«Вони пішли за правду, пішли – бо не хотіли більше брехати, пішли – бо не знали, як можна підписуватися під пролитою кров’ю молоді та своїх колег», – зазначає Узлова.

Меделян зазначав, що НТКУ повністю залежить від держави, в тому числі і фінансово, і це відображається на редакційній політиці каналу.

Журналісти говорили про неадекватне, необ’єктивне та упереджене висвітлення євромайдану, зокрема розгону «Беркутом» людей 30 листопада.

За інформацією джерел, після зборів колективу 2 грудня керівництво пообіцяло давати в новинах більше балансу й дотримуватися стандартів, однак поліпшення редакційної політики не відбулося.

Відтак, ще декілька журналістів Першого національного розглядають можливість звільнитися.

У п’ятницю з’явилася інформація, що секретар РНБО Андрій Клюєв намагається ввести цензуру на телеканалах.

У суботу силовики посилили охорону телецентру в Києві, що на вулиці Мельникова, 42, неподалік станції метро Дорогожичі, повідомляє Українська правда.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ