Як протидіяти торгівлі людьми у Закарпатській області

Як протидіяти торгівлі людьми у Закарпатській області

08.12.13 20:32 0 858
У четвер, 5 грудня відбулося засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Учасники засідання обговорили шляхи удосконалення роботи місцевих органів влади, міжнародних та громадських організацій, інших зацікавлених структур щодо виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми» та Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2015 року.

З метою підсилення спроможності державних установ та неурядових організацій Закарпатської області у сфері ідентифікації постраждалих від торгівлі людьми, створення дієвого механізму взаємодії, надання таким особам необхідної допомоги в минулому році розпочалася реалізація проекту «Впровадження національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Закарпатській області». Заходи зазначеного проекту сприяють з одного боку попередженню торгівлі людьми, з іншого – якісній реабілітації постраждалих, створенню умов для реалізації їхніх прав на соціальну, медичну, правову та іншу допомогу.

До минулого року в Україні допомога особам, постраждалим від торгівлі людьми, надавалася переважно громадськими та міжнародними організаціями. Утім з прийняттям відповідного законодавства, налагодженням ефективної співпраці органів влади з ЄС, Королівством Данія, Міжнародною організацією з міграції вирішення питання протидії торгівлі людьми набуло нової форми.

За рік офіційний статус постраждалих від сучасного рабства в Україні було надано 47 особам, що уможливило отримання ними необхідної допомоги. Із них 6 закарпатців, ще 5 заяв наразі перебуває на розгляді у Міністерстві соціальної політики.

В УМВС України в Закарпатській області утворено спеціальний відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, до штату якого увійшли 8 посад та який є самостійним структурним підрозділом у складі кримінальної міліції апарату УМВС України. Традиційно плідною залишається і співпраця облдержадміністрації у цьому напрямі з Закарпатською громадською жіночою організацією «Веста» та Міжнародною організацією з міграції, представники якої взяли активну участь у роботі координаційної ради.

За підсумками засідання прийнято протокольні рішення та затверджено відповідний план заходів по впровадженню вищезазначеного проекту з залученням усіх зацікавлених структур.

Про це «Карпатському Об’єктиву» повідомляє пре-центр ОДА.

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ