Олег Тягнибок: «Ставлення громадян до влади кардинально змінилося – люди відчули, що можуть і повинні повернути народові гідність»

Олег Тягнибок: «Ставлення громадян до влади кардинально змінилося – люди відчули, що можуть і повинні повернути народові гідність»

08.12.13 20:10 0 747
«Цієї неділі влада не ризикнула вчиняти провокації, подібні до тих, які вона організувала тиждень тому, бо сьогодні нас – удвічі більше, нас понад мільйон лишень у Києві! Режим має зрозуміти, що переважна більшість громадян держави виступає проти цієї влади». Про це під час брифінгу в пресовому центрі Штабу національного спротиву, що розмістився в Будинку профспілок, 8 грудня 2013 року заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Очільник націоналістів наголосив:

«Сьогоднішній Майдан – це третє велелюдне віче, яке продемонструвало, що ставлення громадян до влади кардинально змінилося – українці зрозуміли, що стояти треба до кінця. Сьогодні в центрі Києва зібралося більше мільйона протестувальників. Основне гасло – «разом – і до кінця!». Люди свідомі, що це – повномасштабне протистояння громадян і теперішньої влади. Це розуміння по-иншому налаштовує людей на боротьбу.

Ми не відступимося від наших вимог. За ці дні викристалізувалася низка чітких вимог: ми готові сідати за стіл перемовин із владою, тільки якщо вона дослухається до наших трьох основних вимог. Перше: якщо буде покарано тих, хто побив 41 журналіста і студентів. Друге: негайно буде відпущено 16 політв`язнів, яких затримали з порушенням усіх норм закону. Громадянам натягували на голову мішок, не пускали адвокатів, зупиняючи на вулиці, кидаючи напризволяще особисті речі й автівки затриманих – влада розповідає, що йде в Европу, а сама реально демонструє практику Середньовіччя! Третє: відставка уряду Азарова. Уже сьогодні громадяни вимагають відставки Кабміну не лише за провал евроінтеграції, а й за те, що не просто не карають злочинців, а й вигороджують їх, та ще й погрожують громадянам, які наважуються на протест.

З`явилася інформація, що буде відкрито провадження за захоплення влади. Це відверта маячня: Президент, який узурпував владу, – це не захоплення, а народ, який мирно протестує, – «захоплення»!

Цієї неділі влада не ризикнула вчиняти провокації, подібні до тих, які вона організувала тиждень тому, бо сьогодні нас – удвічі більше, нас понад мільйон лишень у Києві! Режим має зрозуміти, що переважна більшість громадян держави виступає проти цієї влади. Ми розцінюємо заяви влади про жорстку відповідь режиму й відкриття кримінальних справ за «захоплення» адміністративних споруд, чим залякують громаду, як провокації режиму.

Сьогодні викристалізувалося гасло на означення нинішньої революції. Вона вже не «кольорова», не «помаранчева» чи ще якась. Це – Революція Гідности, бо люди відчули, що можуть відстояти свою національну гідність», – заявив лідер "Свободи".

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Юрій Михальчишин: «Якщо ...

КОМЕНТАРІ