Юрій Сиротюк: «Повалення Лєніна – це кінець совєцької окупації і початок остаточної деколонізації України»

Юрій Сиротюк: «Повалення Лєніна – це кінець совєцької окупації і початок остаточної деколонізації України»

08.12.13 20:13 0 836
«Повалення в центрі столиці боввана Лєніну надзвичайно символічний акт – це кінець совєцької окупації і початок остаточної деколонізації України. Це шлях, який пройшли усі східноевропейські країни та західна Україна на початку 90-х років. Без звільнення від колоніяльного ярма неможливо будувати розвинену правову державу». Так 8 грудня 2013 року прокоментував повалення каменюки Лєніна в центрі Києва народний депутат Україні від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк.

Свободівець наголосив, що бовван Лєніну в центрі столиці незалежної европейської держави – зовсім не пам’ятник, а символ приниження українців.

«Це символ істоти, яка влаштовувала геноцид і голодомори. Чин людей, які повалили Лєніна, свідчить, що суспільство вже виросло і змужніло. Український народ остаточно готовий попрощатися з наслідками совєцької окупації. І повалення Лєніна – це глибоко символічне прощання з тоталітарним минулим.

Але окрім цього, вчинок людей, які нині скинули ганебний совєцький символ, означає: невдовзі настане кінець «данєцкім», бо влада, яка керує Україною, базується на совєцькій спадщині: на «вєлікай атєчєствєннай вайнє», коли людей вели на бійню, як худобу; на голодоморах, коли людей морили городом; на масових репресіях. Зараз режим Януковича намагався це все відновити – і Лєнін був одним із символів їхнього панування в Києві! Нині цей символ упав, і це – початок падіння чинної влади. Цей вчинок українців – дуже позитивні події, вони свідчать, що суспільство не хоче більше совєцької окупації!

Було щонайменше дивно і водночас моторошно бачити, що у 80-ті роковини Голодомору в центрі нашої столиці стоїть Лєнін, тому його повалення – це відновлення історичної справедливости і усвідомлення суспільством того, що скільки б ми не наливали у старі совецькі міхи молодого вина – завжди результатом буде «кучмізм», «ющенкізм» чи щось подібне, а зараз найстрашніша форма – такий собі «януковичізм-сталінізм».

Нація сказала – ми так більше жити не будемо! Як колись козаки знищували межові стовби, якими позначала свої кордони Російська імперія – так зараз громадяни показали, що для того, аби будувати нову країну, треба порвати зі старим минулим, бо тільки так можна гарантувати неповторення окупації! Це значить, що на такому ґрунті вже можна будувати майбутнє», – наголосив Юрій Сиротюк.

Світлини: http://goo.gl/72EFjl

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ірина Фаріон: «Великим ...

КОМЕНТАРІ