Які вікна краще: дерев'яні або ж пластикові?

Які вікна краще: дерев'яні або ж пластикові?

09.12.13 11:06 0 2998
На ринку вікон вже давно саме пластикові вікна займають лідируючі позиції. А ви ніколи не замислювалися чому це так? Будучи міцними і зручними, пластикові вікна дуже успішно замінюють старі дерев'яні, а завдяки герметичним стеклопакетам забезпечується відмінна звуко - і теплоізоляцію. Так рами виконані з пластику відрізняються своєю гігієнічністю і естетичністю , їх легко мити , вони відкриваються в 2 -х напрямках , тим самим можна забезпечити провітрювання без наявності форточок .

Порівняння дерев'яних та пластикових вікон

Надійність
Дерев'яні вікна для своїх власників можуть піднести набагато більше сюрпризів ніж пластикові . Коли їх колір - світлий , то вони можуть потемніти від сонця. Коли ви нечаяно подряпаєте вікно , то усунути ці подряпини не вийде. Крім того , вони сильно схильні до горіння .
У пластикових вікон (це стосується неякісних виробників) через деякий час може пожовтіти профіль. У тому випадку , якщо вікно належним чином не армовано - віконна рама може деформіроватся . Коли на пластику з'являються подряпини , то їх можна прибрати.

Герметичність
Вікна з пластика не пропускають повітря , саме тому провітрювати кімнату треба відкривши вікно , або ж поставивши вікно на мікровентиляцію , в іншому випадку в жарку погоду в комнати буде застаіватся повітря.

Повсюдно говорять про те , що дерев'яні вікна дихають , оскільки дерево є натуральним матеріалом , але тут потрібно врахувати той факт , що у сучасних дерев'яних вікон ( євровікон ) є особливість - їх дуже сильно обробляють різними хімічними речовинами , що не дають можливості втратити колір , завестися жучкам , перешкоджають гниттю дерева та ін Дані речовини не дають можливості повітрю проникнути крізь дерево , так сучасні євро вікна пропускають на годину приблизно 3 літри повітря , а людині на годину потрібно 85 літрів повітря .

Різноманіття
Пластикові вікна можуть бути ламінована в більш ніж 40 кольорів , крім того колір може бути нанесений як з 1- й, так і з 2- х сторін , колір можна зробити " під дерево " , вікна можуть бути виготовлені скошеними і арочними , а також дуже маленького радіуса .

З дерева ви теж можете зробити вікна довільної конструкції , правда арка має обмеження по мінімальному радіусу. Також не можна зробити дерев'яні вікна одного кольору з вулиці та іншого зсередини приміщення .

Якісні метало пластикові вікна на багато зручніше ніж деревяні , оскільки рама з пластику на протяг багатьох років здатна не втрачати свій вигляд і форму , не міняють колір, що не гниють, не розсихається , їх легко чистити і не треба фарбувати. Цена пластиковых окон доступна майже кожному, а от якісні євровікна досить дорогі.

Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Юрій Михальчишин: ...
Наступна новина: Різниця між СПА салоном і ...

КОМЕНТАРІ