ПАТ «Закарпаттяобленерго» отримало подарунок

ПАТ «Закарпаттяобленерго» отримало подарунок

09.12.13 09:46 0 713
Суд визнав за ПАТ «Закарпаттяобленерго» право власності на повітряну лінію електропередачі ПЛ 220 кВ Мукачево-Хуст довжиною лінії 82 км та ПС 220/110/10 кВ Хуст-2 з трансформатором 125 мВА. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 26 листопада.

Зауважимо, що у 2009 році госпсуд Києва визнав право власності на це майно вартістю 56,69 млн грн. за Міністерством палива та енергетики. Суд виходив із того, що воно може перебувати виключно у державній власності.

Втім, у квітні цього року Київський апеляційний госпсуд це рішення скасував і визнав право власності на лінію електропередачі і підстанція з трасформатором за ПАТ «Закарпаттяобленерго».

Апеляційний суд з’ясував, що вказане майно у 1995-1996 роках як об’єкт незавершеного будівництва вибуло з державної власності та перейшло у власність ДАЕК «Закарпаттяобленерго». Суд встановив, що лінію електропередач і ПС з трансформатором добудували за рахунок «Закарпаттяобленерго».

Крім того, апеляційний суд не погодився із висновком суду першої інстанції про те, що лінія Мукачево-Хуст відноситься до магістральних мереж, оскільки ні прокуратура, ні міністерство не надали відповідних доказів. Натомість «Закарпаттяобленерго» надало дані, які вказують на те, що ПЛ Мукачево-Хуст має ознаки місцевої (локальної) електричної мережі.

За даними SMIDA, 25% ПАТ «Закарпаттяобленерго» належить НАК «Енергетична компанiя України», а 50% – ТОВ «Енергетична Україна ТВ», яке придбало свою частку у лютому 2012 році за 140,7 млн. грн.

«Наші Гроші»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Севастопольська родина ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ