У Празі мітингували на підтримку Євромайдану

У Празі мітингували на підтримку Євромайдану

09.12.13 08:54 0 799
У Празі біля офісу «Чеського радіо» у суботу ввечері відбувся мітинг, присвячений пам’яті російської дисидентки Наталії Горбаневської та підтримці Євромайдану в Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Акція під назвами «Запалімо свічку за Наталію Горбаневську» і «За вашу і нашу свободу», скликана антикомуністичними громадськими організаціями, зібрала близько 100 людей.

У серпні 1968 року Наталія Горбаневська, разом із сімома іншими друзями вийшла на Красну площу в Москві з плакатами проти вторгнення в Чехословаччину. За цей вчинок комуністичний режим відправив її до психіатричної клініки. Горбаневська померла минулої п’ятниці на 78 році життя.

На акції біля офісу «Чеського радіо» у Празі майорліли українські та європейські прапори. До присутніх зокрема звернувся голова партії «TOP 09» Карел Шварценберґ. Про «велику мужність, необхідну для того, щоб боротися проти тоталітарних режимів», говорили заступник голови Громадянсько-демократичної партії Радим Голечек та ректор Карлового університету Вацлав Гампл.

Згадати Наталію Горбаневську та підтримати ініціативу українців у суботу ввечері зібралися люди також у Либерці, Брно та Остраві.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: 10 тисяч закарпатців ...

КОМЕНТАРІ