Новини ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Новини ГУ Міндоходів у Тернопільській області

09.12.13 16:00 0 977
Буде розширено перелік товарів, за які не треба вносити митну заставу

За ініціативою Міністерства доходів і зборів України деякі товарні групи, що ввозяться на митну територію України, буде звільнено від грошової застави. На сьогодні внесення застави використовується як метод гарантування сплати митних платежів.
Відповідний проект змін до Митного кодексу про розширення переліку звільнених від застави товарів, запропонований Міністерством, був ухвалений на засіданні Кабінету міністрів. Згідно із законопроектом, уникнути внесення застави зможуть юридичні особи, що отримають статус гаранта в разі відповідності низці критеріїв.
До переліку пропонується, зокрема, включити товари, що перевозяться у рамках угод про виробничу кооперацію між Кабінетом Міністрів України та урядами держав - членів СНД; товари, призначені для користування дипломатичними представництвами іноземних держав в Україні тощо.
Детальніше ознайомитися з проектом Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України» можна на веб-порталі Міндоходів за адресою http://minrd.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2013-rik/119794.html.


Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій - оновлено

До Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій додано ще 17 моделей касових апаратів. Відтепер загальна кількість сертифікованих приладів, запропонованих користувачам, складає 86 апаратів.
Це касові апарати, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.
Платники можуть обрати найбільш оптимальну для себе нову модель техніки або модернізувати ту, яка вже використовується у роботі, приєднавши до неї відповідний модем.
Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 25.11.13 №704. З даним переліком можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html.


Більше двохсот мешканців Тернопілля тепер офіційно працевлаштовані

З початку року працівники Головного управління Міндоходів області виявили 311 не облікованих найманих працівників, яким було виплачено зарплат «у конвертах» на суму 337,6 тис. гривень.
За словами заступника начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Тетяни Кочин, у результаті проведених заходів по області з 213 громадянами роботодавці оформили трудові договори. До державної реєстрації залучено 64 громадян.
За встановлені порушення трудового законодавства до органів прокуратури передано 35 справ та 21 справу – до інспекції праці. До бюджету сплачено 14,8 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.
Пам’ятайте, що мінімальна заробітна плата, а це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт) є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.
Нагадаємо, що мінімальна заробітна плата з 1 грудня цього року становить 1218 грн.



Реалізація прав людини в органах Міндоходів

Одним з основних принципів діяльності органів Міндоходів є забезпечення додержання та можливості реалізації прав і свобод громадян, а також гарантування законності та правопорядку в системі оподаткування.
Конституційна вимога додержання законів є обов'язковою для всіх і є основою державної дисципліни, необхідним елементом трудових, службових правовідносин.
Ефек тивно функціонувати і виконувати завдання зі справляння по датків і зборів (обов'язкових платежів), єдиного внеску, митних платежів органи Міндоходів можуть тільки за умови, що вся їх діяльність здійснюється в умовах законності, тобто методами і способами, передбаченими законом.
З метою реалізації та охорони прав людини і суспільства держава здійснює правоохоронну діяльність, створюючи для цього спеціально уповноважені правоохоронні органи, у тому числі органи податкової міліції в складі Міндоходів. Предметом правоохоронної діяльності Міністерства доходів і зборів України є зміцнення законності, правопо рядку та фінансово-бюджетної дисципліни при реалізації пода ткової та митної політики держави.
Система оподаткування в Україні забезпечує доста тній обсяг надходжень податків для бюджетів усіх рівнів, ефе ктивне фінансування економіки держави, справедливий підхід до оподаткування всіх категорій платників, а також створення умов для подальшої інтеграції України у світове співтовариство. Особливе місце у виконанні таких завдань належить у першу чергу органам Міндоходів, які забезпечують фінансовий інте рес держави у сфері сплати податків, зборів, єдиного внеску та митних платежів шляхом здійснення контролю за дотриманням податкового та митного законодавства, боротьби з податковими та митними правопорушеннями та притягнення до відповідальності осіб, які вчинили правопорушення в системі оподаткування.
Основним правовим актом, що регламентує систему оподат кування в Україні, є Конституція України. Стаття 67 Конститу ції України серед інших обов'язків громадян України називає також сплату податків і зборів у порядку та розмірах, встанов лених законом.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Поваленого Леніна вже ...
Наступна новина: В окружних адмінсудах 6 ...

КОМЕНТАРІ