Новини ГУ Міндоходів у Львівській області

Новини ГУ Міндоходів у Львівській області

09.12.13 16:04 0 1051
Термін дії електронного ключа для фізичних осіб збільшиться

ДПІ у Франківському районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області повідомляє, що за ініціативою Міністерства доходів і зборів України термін дії електронного ключа для фізичних осіб збільшиться від 1 до 3 років. Такі зміни запропоновані фахівцями відомства в проекті постанови Кабінету Міністрів України щодо Порядку акредитації центру сертифікації ключів. Крім того, до 6 років може подовжитися і термін дії сертифікату акредитованого центру.
Ознайомитися з проектом постанови „Про внесення змін до Порядку акредитації центру сертифікації ключів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2004 року №903” можна на веб-порталі Міністерства доходів і зборів України.



Діє новий порядок видачі довідки про відсутність заборгованості з податків

ДПІ у Франківському районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області повідомляє, що з 26.11.2013 року набрав чинності новий Порядок видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів, затверджений наказом Міністерства доходів та зборів України від 10.10.2013 №567.
Відповідно до Порядку довідка видається відповідними органами Міндоходів за основним місцем податкового обліку платника податків безкоштовно на підставі отриманої заяви від платника податків
Орган доходів і зборів визначає наявність/відсутність у платника податків податкового боргу на дату формування Довідки з урахуванням наявності/відсутності такого боргу в інформаційних системах органів доходів і зборів за основним та неосновним місцем обліку платника податків.
За наявності у платника податків податкового боргу органом доходів і зборів готується лист платнику податків (у довільній формі) з вмотивованою відмовою щодо видачі Довідки, який надсилається на адресу платника податків.
Форма довідки встановлена у додатку 1 до Порядку. Строк видачі довідки або направлення відмови в її наданні - 5 робочих днів з дня отримання органом доходів і зборів заяви платника податків. Довідка може бути видана як в паперовому, так і в електронному вигляді.



Продовжено використання книг обліку розрахункових операцій старого зразка

ДПІ у Франківському районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області повідомляє, що наказом Міністерства доходів і зборів України від 28.08.2013 №417 „Про затвердження нормативно-правових актів щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій” (набрав чинності 18.10.2013), затверджено Порядок реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, яким внесено зміни до титульних сторінок книг обліку розрахункових операцій (книг ОРО) на реєстратори розрахункових операцій (РРО) та на господарську одиницю.
У зв’язку із завчасним придбанням суб’єктами господарювання екземплярів книг ОРО за формою, встановленою попереднім Порядком реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, (наказ ДПА України від 05.02.2001 № 614), або відсутністю книг ОРО нової форми, органи доходів і зборів з метою забезпечення комфортних умов ведення бізнесу, продовжують приймати до реєстрації книги ОРО, форму яких затверджено Порядком №614.



За неподання звітності з єдиного соціального внеску – штраф

ДПІ у Франківському районі м. Львова ГУМіндоходів у Львівській області повідомляє, що неподання, несвоєчасне подання або ж подання не за встановленою формою звітності по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування передбачає адміністративну відповідальність для посадових осіб-платників єдиного соціального внеску.
У цих випадках згідно чинного законодавства передбачено штраф від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-510 грн.)
Повторне (протягом року) вчинення таких дій особою, яку було піддано адміністративному стягненню, передбачає накладення штрафу від тридцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-680 грн.).
Дана норма регламентована ч. 1 ст. 26 Закону України від 08.07.2010 №2464 „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.



Запрошуємо відвідати „Електронний кабінет платника податків”

ДПІ у Франківському районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області повідомляє, що „Електронний кабінет” є персональним автоматизованим робочим місцем платника, працювати в якому він може без використання спеціально встановленого клієнтського застосування, при цьому в режимі реального часу отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, формувати та подавати податкову звітність і відстежувати результати її опрацювання, слідкувати за термінами звітування та сплати платежів через „Календар податків”.
Відповідно до Концепції створення електронного сервісу „Електронний кабінет платника податків”, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України, передбачено подальше нарощування можливостей цього сервісу у 2014 році.
ГУ Міндоходів у Львівській області запрошує всіх платників податків Львівської області ознайомитись з можливостями та скористатися новим сервісом „Електронний кабінет платника податків” за адресою: http://knp.minrd.gov.ua/Publish/PublishedApp.aspx.



Землекористувачі Франківського району м. Львова поповнили бюджет на суму майже 19 млн. гривень

ДПІ у Франківському районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області за 11 місяців 2013 року до місцевого бюджету забезпечено надходження плати за землю в сумі 18706,2 тис грн., з них 16775,5 тис. грн. сплатили юридичні особи та 1930,6 тис. грн. – громадяни. Питома вага плати за землю у надходженнях місцевого бюджету склала 7,1%.
На сьогодні у районі зареєстровано 460 платників земельного податку – юридичних осіб, третина з яких користуються пільгами в оподаткуванні, та 190 юридичних осіб – платників орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.



Майже 140 млн. грн. податку на прибуток сплатили підприємства Франківського району м.Львова

В ДПІ у Франківському районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області в державній скарбниці податок на прибуток складає 48,8% від загальних надходжень та становить 139,9 тис. гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року податку на прибуток надійшло на 15986,4 тис. грн. більше, приріст склав 12,9%.
Новації в законодавстві із запровадження авансової сплати податку на прибуток великим бізнесом та зменшення ставки податку з 21 до 19 відсотків дають можливість підприємствам планомірно розподіляти гроші для сплати податків, значно скоротити документообіг, збільшити базу оподаткування, стимулювати інвестиційний клімат в країні.



Надходження єдиного податку до місцевого бюджету зростають

Протягом 11 місяців 2013 року платники ДПІ у Франківському районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області сплатили 37629,4 тис. грн. єдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 11995,5 тис. грн., приріст склав 46,8%.
Станом на 1 грудня в інспекції зареєстровано 5796 платників єдиного податку, з них 1126 юридичних осіб та 4670 фізичних осіб-підприємців. Найбільш популярною групою серед підприємців залишається друга група спрощеної системи оподаткування.
Юридичні особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, до бюджету сплатили 9915,3 тис. грн. єдиного податку, що на 2923 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року, а фізичні особи-підприємці – 27714,1 тис. грн., що на 9072,5 тис. грн. більше від минулорічного показника.



Платники Франківського району Львова у листопаді цього року сплатили понад 53 млн. грн. ЄСВ

До ДПІ у Франківському районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області в листопаді 2013 року звітність з єдиного соціального внеску в паперовому вигляді подали 1319 суб’єктів господарювання (42,6%). За допомогою засобів електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису прозвітувалося 1779 суб’єктів господарювання (57,4%).
Всього у листопаді платники податків району сплатили 53363,4 тис. грн. єдиного соціального внеску.

Інформаційно-комунікаційний сектор
ДПІ у Франківському районі м. Львова
ГУ Мінідоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ